Olav Hauge er fjerde generasjons driver av Hauges Bakeri.

Reagerer på urettferdig strømpris

– Nå er det like før jeg legger ned bakeriet som oldefaren min startet i 1905, sier Olav Hauge som driver Hauges Bakeri på Karmøy.

Publisert Sist oppdatert

Jeg blir helt matt. Hva er det som skjer egentlig? Dette er jo konkurransevridning innført av staten.

Torsdag 30. juni setter Sørvest-Norge ny årsrekord for strømprisen med 2,80 kroner kilowattimen. Prisen er 1,10 kroner høyere enn i resten av Sør-Norge, samtidig som strømmen nærmest er gratis i Trøndelag og Nord-Norge.

– Jeg blir helt matt. Hva er det som skjer egentlig? Dette er jo konkurransevridning innført av staten, sier daglig leder i Hauges Bakeri på Karmøy, Olav Hauge.

Hauges Bakeri ble startet av Olavs oldefar i 1905. I dag leverer bakeriet brød og bakervarer til ulike dagligvarebutikker i området. De siste fem årene har bedriften omsatt for mellom 10 0g 12 millioner kroner, og det har ikke vært noen røde tall i regnskapet.

Håper på å gå i null

– Vi er et lønnsomt lite lokalbakeri med mellom seks og åtte ansatte. Men nå er de rekordhøye strømprisene i ferd med å ta knekken på oss. Så nå er det like før jeg legger ned hele bakeriet, sier Hauge.

– Hvordan vil strømprisene påvirke årets resultat?

– Jeg håper at vi vil klare å gå i null, men det er dessverre heller tvilsomt. For prisen fortsetter jo bare å stige, svarer han.

Håper på Høyre-hjelp

Hauge opplever at regjeringen ikke tenker på næringslivet i det hele tatt, og han har derfor henvendt seg til stortingsrepresentant Tina Bru (H) fra Rogaland.

«Hvorfor skal Oslo og Bergen ha så mye billigere strøm enn oss i Rogaland? Dette må du ta opp, selv om også Høyre står bak starten av fadesen», skriver Hauge i en e-post til Bru.

– Hva tror du oldefaren din ville sagt om han visste at du vurderer å legge ned på grunn av strømprisen?

– Nei, hvem kunne sett for seg at denne situasjonen kunne oppstå, sier Hauge.

 

 

Powered by Labrador CMS