Østfold er slett ikke blitt for lite for virksomheten, Ski er et sted som Råde Bakeri har ønsket seg til lenge. – Vi har en historikk med Oslo og Follo, sier Linda Fredriksen, som leder alle utsalgene til østfoldbakeriet.

Har levert

– Vi har hatt leveranser til flere Rema-butikker og til Norgesgruppen, og vi har hatt leveranser til kaféer. Vi har hatt ønske om å åpne en kafé på Ski i lang tid, forteller hun.

Det endte opp med Ski Storsenter. Der fant bakeriet tonen med Thon. Storparten av de ti butikkene til Råde Bakeri ligger på kjøpesentre.

Linda Fredriksen er sjef for butikkene til Råde Bakeri.

Linda Fredriksen er sjef for butikkene til Råde Bakeri.

– Vi har bakeriet i Råde, og det er midt i Østfold. Her ligger vi midt i fylket og veldig sentralt i Nedre Glomma, som er området vårt. Nå har vi butikker i både Fredrikstad, Sarpsborg, Moss og Follo, slår Fredriksen fast.

Ettermiddagskonsept

Siden det først og fremst handler om kjøpesentrene, har Råde Bakeri arbeidet hardt de siste par-tre årene for å komme inn med et konsept som trekker kunder også utover ettermiddagen og gjennom hele åpningstiden til sentrene.

– Det er jo flere bakerier som jobber med en type retter som går i retning av å være attraktive hele dagen. Vi satser på pizza, toast og Råde-burger med 100 prosent kjøtt. Vi vil legge litt ekstra kvalitet i det. Så har vi cæsarsalat og bruschetta, ramser hun opp.

På Ski Storsenter åpnet Råde Bakeri i oktober. Daglig leder Desirée Storm kom dit fra Godt Brød i Asker.

Skiungene skal fristes med håndverksbakst basert på gode råvarer.

Skiungene skal fristes med håndverksbakst basert på gode råvarer.

(Foto: Råde Bakeri)