I 2011 innførte kirkerådet vedtaket om at alle oblater skal være glutenfrie, dette av hensyn til personer med cøliaki, skriver VG.
– Nattverden skal være tilgjengelig for alle som ønsker det, uavhengig av sykdom. Det er bakgrunnen for at kirkemøtets vedtak, sier Ingeborg Dybvig, kommunikasjonsdirektør i Den norske kirke.

Oblatene lages for hånd hos Diakonissehusets oblatbakeri i Oslo, og her har de blitt laget siden 1888. Det bakes rundt en million oblater i året her, og alle lages for hånd av tre personer. Daglig leder Elisabeth Fougner Rø, sier til VG at de glutenfrie oblatene er vanskeligere å lage og derfor også noe dyrere.
Vedtaket fra 2011 sier ingenting om at det er pålagt med glutenfritt brød. 
«Nattverdsbrødet kan være syret eller usyret. Brødet kan gis som oblat, eller det kan brytes fra et felles brød. Av hensyn til personer med cøliaki bør det kun benyttes glutenfritt brød. Når det gjelder oblater, skal disse være glutenfrie.»

Sogneprest i Kolbotn menighet Dag Høyem, mener vedtaket byr på mindre utfordringer under nattverden.
– Før måtte vi ha en egen liten skål med glutenfrie oblater, det slipper vi nå. De fleste i menigheten er nå klar over vedtaket, så dette er ikke noe vi informerer om lenger. Men når vi har program pleier det å stå at de som ønsker å delta i nattverden får glutenfrie oblater, sier han til VG.