Daglig leder i BKLF Gunnar Bakke, sier i en pressemelding gjennom varemessen, at det er flere årsaker til at de nå velger denne løsningen.

– Den tradisjonsrike Bako-messen ble etablert på 70-tallet, og har frem til nå vært en viktig møteplass for alle i bakeribransjen. Nå er det på tide med en revitalisering, og derfor har vi valgt å inngå et samarbeid med Norges Varemesse/SMAK 2017. Det er flere årsaker til at vi velger denne løsningen. Blant annet var det et tungt økonomisk løft å gjennomføre Bako-messen i sin opprinnelige form. Nå velger vi å prøve ut et samarbeid med SMAK 2017, og så skal vi evaluere de erfaringene vi får med dette, sier Bakke.

 

Bakeland

– SMAK 2017 vil være den viktigste møteplassen i Norden for alle som arbeider med mat og drikke bl.a. innenfor storhusholdning og convenience, og det er derfor en naturlig arena å være til stede for vår bransje. Vi gjør dette gjennom å etablere et eget område på messen under en felles profil. Under profilen «Bakeland» –  som omfatter rundt 1000 kvadratmeter, vil du finne leverandører, industri og dyktige fagfolk innenfor bakeri- og konditorbransjen som sammen vil skape et spennende mangfold, forteller Bakke.

– Vi ønsker å vise noen av de innovasjoner som har skjedd i vår bransje de siste årene, og vi ønsker å formidle viktige trender som påvirker oss når det gjelder brød og bakervarer. Og selvsagt skal vi formidle det ekte og gode håndverket som vår bransje representerer! Jeg tror dette blir veldig spennende, og at dette blir en flott og viktig arena for baker- og konditorbransjen, sier en entusiastisk Gunnar Bakke.