Iba er kjent som verdens viktigste møteplass for alle som jobber i bakeri-, konditori-, eller snacksbransjen. Messen arrangeres fast i München hvert tredje år, og ble sist arrangert fra 15. til 20. september i fjor.

Nå melder arrangøren om at forberedelsene til iba i 2021 alt er i gang. Noe av det som allerede er bestemt, er at tidspunktet for messen flyttes fra september til oktober, samt at lengden på messen kortes ned fra seks dager til fem dager.

– Etter fjorårets messe gjennomførte vi en spørreundersøkelse blant de besøkende og utstillerne. Majoriteten av de spurte ønsket at iba skal vare i fem dager i stedet for seks, og det er bakgrunnen for at vi gjør denne endringen, sier Dieter Dohr, som er administrerende direktør i Gesellschaft für Handwerksmessen mbH (GHM).

Tettpakket og effektivt

GHM arrangerer iba-messen på vegne av den tyske bakerforeningen. Presidenten i den tyske bakerforeningen, Michael Wipper, forklarer at de ønsker å tilpasse seg bransjens behov for et mer tettpakket og effektivt messeprogram. Arrangøren lover at også det digitale tilbudet, som for eksempel iba Marketplace, vil bli utvidet til iba 2021.

– Målet vårt er å gjøre den neste iba-messen enda bedre enn den forrige. Og da tenker jeg ikke bare på å sette nye besøksrekorder. Det viktigste er å fortsette med å skape den beste møteplassen for aktørene i bransjen, sier Dohr.

Rekordmange utstillere

De offisielle besøkstallene for iba 2018 er nå klare, og det viser seg at det ble satt to nye rekorder under fjorårets messe. Antall utstillere har aldri tidligere vært så mange som 1358, og det har heller aldri kommet besøkende fra så mange som 173 ulike land før.

Det totale antallet besøkende var ifølge arrangøren 70 020 i 2018. Blant dem var det også mange nordmenn, siden BKLF hadde lagt sitt årsmøte for 2018 til iba. Flere nordmenn var også tilstede for å heie frem Nikolai Meling og Ivar Bakke, som konkurrerte i iba.UIBC.Cup i baking, samt Vilde Nistad Strandos, som deltok i VM for unge konditorer.

Også på iba 2021 vil det bli arrangert flere prestisjefylte internasjonale konkurranser. Det er bestemt at konkurransearenaen skal utvides med et ekstra åpent bakeri, slik at det blir enda lettere for publikum å følge med når verdens beste bakere og konditorer konkurrerer.

Ivar Bakke og Nikolai Meling kom på en sterk tredjeplass i iba.UIBC.Cup i baking i fjor.

Ivar Bakke og Nikolai Meling kom på en sterk tredjeplass i iba.UIBC.Cup i baking i fjor.

Foto: GHM