Ny daglig leder Paal Jahrmann, forteller Bakeri.net at de kanskje klarer å være i gang med et nytt utsalg innen sommerferien.

I dag har Garcon to utsalg, ett på Lillestrøm stasjon og ett på Fjellhamar. Produksjonen foregår i de gamle lokalene til Willys Conditori på Lillestrøm.

De nye eierne Paal Jahrmann og Raymond Wiig har planer om å utvide mye de neste årene.

Vil øke omsetningen

– Vi ønsker, og vi må øke omsetningen for å forsvare produksjonen vår. Tidligere bakte vi alle bakervarer på et lite rom bak utsalget på Lillestrøm stasjon, mens vi nå har store produksjonslokaler i gamle Willys Conditori. Det betyr mye mer kapasitet, og dessuten en annen økonomisk hverdag i forbindelse med drift av et såpass mye større produksjonslokale. Vår plan er å øke omsetningen ved å starte opp flere utsalg. Da tror vi driften vil være bærekraftig på sikt, forteller Jahrmann.

Mulighetsrom

De to eierne ønsker at Garcon skal bli en lokal bakerikjede på Romerike, og ser mot folketette områder som Strømmen, Lørenskog og Jessheim som områder de kan etablere nye utsalg på.

– For å få dette til må vi jo ha troen på at det går an, og det har vi. Mange synes vi er litt gale når vi planlegger en slik satsing midt i en pandemi, med omsetningsnedgang og permitteringer, men så er det slik at vi mener dette er den rette tiden for å tenke nytt. Det er nå vi kan justere menyer og produksjonsplaner, og planlegge nye produkter i bakeriet, slike ting som vi aldri har tid til i en normal hverdag, sier Jahrmann.

I Garcon skal de nye eierene fortsette fokuset på gode prosesser og høy kvalitet.

I Garcon skal de nye eierene fortsette fokuset på gode prosesser og høy kvalitet.

Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media

Tror på konseptet

I oktober, da Oslo og Viken var tilbake i en tilnærmet normalsituasjon, så Jahrmann at begge utsalg solgte som normalt.

– Vi tenker at pandemien er en pause i folks vaner. I oktober så vi at når samfunnet går som vanlig, så går salget som vanlig. Det er dette som gjør at vi tror at vi vil være tilbake når pandemien er over, og at vi tør å satse. Hele poenget er at konseptet vårt var godt før pandemien, og det tror jeg også det vil være etter pandemien.

Jahrmann forteller at selv om de tror på en normalhverdag, så skal de også ta hensyn til folks nye vaner.

– Mange er blitt vant til å handel matvarer på nett det siste året, og derfor har vi lenge jobbet med en nettbutikk. Den ble lansert for kort tid siden, og vi ser allerede, uten noe markedsføring, at mange bruker dette tilbudet. Klikk og hent-tilbudet er sømløst og kundene kan enkelt hente innpakkede bakervarer uten å komme tett på noen andre. Vi er også i samtaler med en lokal leverandør av budtjenester om å starte med hjemlevering av bakervarer. Så vi vil gjøre oss tilgjengelige fremover.

Viderefører det gode

Nye produkter og meny er på trappene, men kvaliteten skal videreføres, om ikke heves.

– Vi fortsetter der vi slapp med fokus på produktkvalitet og gode prosesser. Vi viderefører konseptet med å steke produkter gjennom hele dagen for å minimere svinnet og optimalisere produkter som har godt av lange liggetider. Vi skal bli bedre og mer synlig på konditorvarer, og da spesielt på kaker. Vi vil bli den foretrukne leverandør av bakervarer til de mange arrangementene som skjer på Romerike hvert år, samt at vi skal spisse synligheten vår inn mot bedriftsmarkedet. Det er mye spennende som skjer i tiden fremover, og vi har virkelig troen på at vi kan bli en viktig aktør i vårt område, sier Jahrmann.