Messen ble arrangert første gang på Torshov i 1993, og årets messe er den 9. i rekken.

– Formålet med messen er primært å gi aktører i bakerbransjen inspirasjon og kunnskap om produktnyheter, trender og andre relevante og aktuelle bransjetema, forteller Brit Bjørkli, Marketing Manager Idun Industri AS til Bakeri.net.

Utover dette er Idun Idémesse blitt et arena hvor folk møtes for å slå av en prat med bransjekolleger.

 

Mat i farta

Temaet for årets messe er «Påvirket av fremtiden» hvor mat-i-farta, kvalitet på råvarer/prosesser og Italia vil prege innholdet begge messedagene. Dette blir en messe fullspekket med nyheter, inspirasjon, serviceartikler og bakeoff, lover Bjørkli.

– På messen presenterer vi et mangfold av ingredienser fra Idun, bakeoff fra Mybakery/Italiensk Bakeri iskremtilbehør fra NIC og emballasje, pynt og utstyr fra BaKo. Innen nyheter blir det spennende og fremtidsrettet emballasje, nye og smakfulle italienske fristelser, nye surdeiger, økologiske ingredienser, nye helsekonsepter-/produkter, vårt isbarkonsept NIC og flere nyheter innen konditori.

Messen skal også gi inspirasjon til hvordan tilpasse bakevarer, prosesser til dagens trender og utfordringer.

 

Bredt spekter

– Hvem passer messsen for?

– Idun Idémesse passer for ansatte i små- og mellomstore bakerier/konditorier, så vel som større bakerier. Utover dette er også messen relevant for studenter og lærere innen bakeri-/konditorifaget og ansatte i HoreCa som ønsker ny inspirasjon innen baker- og konditorfaget.

Representanter fra ingrediensleverandører som Regal (Lanmännen Cerealia), Ireks, Puratos, Odense, Dragsbæk, Credin og Sonneveld skal delta. Innen emballasje, pynt og utstyr deltar Colpac, Dobla og CupPrint.

 

Seminarer og smaksprøver

Messeområdet er i Iduns lokaler på Hvam. Det hele starter fredag 23/9 klokken 10 og holder åpent frem til 18. Lørdag er messen åpen fra 09-17. Arrangementet avsluttes med en messefest samme kveld.

– Vi ser spesielt frem til å presentere Idun KompetanseSenter som består av et topp moderne baker, konditori og undervisningslokale. I kantinen holder vi miniseminar som omhandler trender, bærekraft og mat-i-farta. Her vil besøkende også få anledning til å smake på mange av våre godsaker, sier Brit Bjørkli.