Samtidig som det også i år har vært tendenser til priskrig på smågodt i dagligvarebutikkene, er interessen for å kjøpe lekre, håndlagde egg i kvalitetssjokolade større enn noensinne.

— Hos oss blir påsken bare større og større for hvert år. Interessen for påskeegg er enorm nå, forteller Sverre Sætre, som eier og driver Sverre Sætre Konditori i Oslo.

På nettsiden til konditoriet beskrives Sverres påskeprodukter som «ulikt alt annet» og det garanteres for at de «smaker fantastisk gjennom hele påskehøytiden.

— Sjokoladeeggene våre er laget i mørk sjokolade og dekorert for hånd med farget sjokolade, noe som gjør hvert egg unikt, forteller Sætre, som tror det er mange årsaker til den store interessen for denne typen påskeegg.

Voksende voksenmarked

— Vi har jo en lang tradisjon for påskegodt i Norge, og nå merker jeg at flere har fått øynene opp for kvalitetssjokolade. Jeg merker også at stadig flere voksne vil ha egne påskeegg, på samme måte som stadig flere voksne vil ha egne julekalendre. Vi har solgt massevis av julekalendre de siste årene.

Sætre sier at påskeeggene hans helt klart har en voksen målgruppe med tanke på smak og pris.

— Godt håndverk og god sjokolade koster litt, sier han.

Planlegger påskeegg-frieri

Nytt for året er at han de to siste lørdagene før påske har gitt kundene tilbud om å legge noe personlig inni påskeeggene før de lukkes og pakkes inn.

— Det har vært veldig gøy. Noen har lagt penger til barnebarna der, noen har kommet med håndskrevne lapper og én plasserte faktisk en forlovelsesring i påskeegget, forteller Sætre.

Mange av påskeeggene selger han sammen med en liten hammer i tre som skal brukes til knusing.

Det er viktig å fornye seg ved å tenke annerledes og være litt fremoverlent, sier Sætre.

Kvalitet og håndverk

Fornye seg gjør også Kaffebakeriet, som hvert år har nytt design og nye farger på sine populære påskeegg. Kaffebrenneriet har solgt påskeeggene fra Kaffebakeriet i mange år. For to år siden fikk salget et ekstra oppsving da Kaffebakeriets egg vant Aftenpostens kåring av «beste luksusegg».

Produktsjef i Kaffebrenneriet, Bjørn Harald Clausen, tror kundene setter pris på påskeproduktene deres fordi de er av høy kvalitet og håndlagde i Norge.

— Nordmenn er generelt veldig opptatt av kvalitetsmat og godt håndverk for tiden, og i bakeriet vårt jobber det jo to norgesmestre i konditorfaget.

Clausen beskriver Kaffebrenneriets påskeegg som «veldig ærlige produkter».

— De lages av ren og god kvalitetsmelkesjokolade, som faller i smak både hos barn og voksne, sier han.