Pascals konditori tilbake på skjermen

Nok en gang åpner Pascal Dupuy dørene til sitt travle og ærverdige konditori i Tollbugata i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Se opp for høyt tempo, frustrasjon og latter, blandet med guddommelig bakverk, franske manerer og tykk aksent.

Tirsdag 30. januar klokken 20:30 er det premiere på en ny sesong av Pascals konditori på TV3 og Viafree.

— Se opp for høyt tempo, frustrasjon og latter, blandet med guddommelig bakverk, franske manerer og tykk aksent, advarer tv-selskapene i en pressemelding.

Gjennom åtte episoder får seerne følge hverdagen i Pascals konditori i Tollbugata. Underveis skal de skal få «en eksklusiv sniktitt på arbeidsmetoder og tips og triks fra Pascal selv». I tillegg vil seerne bli kjent med Pascals ansatte og hvordan de jobber. Og selv om kjemien stort sett er god på kjøkkenet og rundt disken, er det likevel noen som ikke klarer å tilpasse seg den franske sjefens høye standard, røper MTG TV.

Konditoriet i Tollbugata leverer kaker til alle Pascals filialer i Oslo samt Det Kongelige Slott. Seerne vil derfor erfare at det fort blir hektisk og tidvis dramatisk hos kjendiskonditoren – slik det forøvrig også ble i forrige sesong, som gikk på TV 3 våren 2015.

Høy kvalitet

I den nye sesongens første episode stikker komikerfrue Marna Haugen Burøe innom. Hun skal på «Skal vi danse»-fest og vil ha med seg Pascals makroner. Pascal, som selv har vært deltaker i «Skal vi danse», vil ikke skuffe. Han gir nyansatte Younes ansvaret for at makronene holder høy kvalitet. Men går det slik Pascal ønsker…? Det gjenstår altså å se.

Fem filialer

Pascal har på mange måter revolusjonert norsk konditorbransje. Han kom til Norge som 21-åring og startet sin konditorkarriere ved SAS-hotellet i Bergen. I 1995 åpnet han konditoriet i Tollbugata 11 i Oslo. Her har det vært konditori helt siden 1895, og bygget er i dag vernet.

Nå driver Pascal totalt fem filialer i hovedstaden, hvorav noen av dem også serverer varme lunsjretter. Han holder i tillegg kurs og har gitt ut en oppskriftsbok. Pascal er spesielt kjent for sine moussekaker, terter, makroner og konfekt.

God økonomi

Økonomisk går Pascals konditori veldig godt. I 2016 omsatte driftsselskapet Pascal Konditori og Brasserie for 39,4 millioner kroner og endte opp med et resultat på 12,1 millioner kroner.

 

 

Powered by Labrador CMS