Inntjening og inspirasjon skal stå i fokus under minimessen som Pals og Horni arrangerer hos Horni Baketeknikk i Bærum 1. og 2. juni.

— Pals har råvarer og vi har maskiner. Sammen er vi et godt team, sier daglig leder i Horni Baketeknikk, Dag Horni.

Han forteller at de på inspirasjonsdagene 1. og 2. juni skal bake med nye resepter, nye råvarer og nye maskiner.

— Vi ønsker å bidra til bedre økonomi i bakeriene. Derfor skal vi vise frem hvordan baker- og konditorvarer av høy kvalitet kan lages på en effektiv måte. Det er nemlig nøkkelen til inntjening i et bakeri; effektiv produksjon av kvalitetsprodukter.

Variert program

På programmet 1. juni står muligheter med donutsmaskin, bollemaskin, hertovn, monomaskin og brødanlegg. Dagen etter blir det fokus på varme og kalde drikker med kaffe og sjokolade, sandwicher, sjokolade- og marsipanpynt, samt sjokolade- og marsipannyheter.

— Dette blir absolutt en av årets store begivenheter for bransjen. Interessen for å delta er også ganske stor. Vi regner med at det kommer mellom 50 og 100 bakere og konditorer hver av dagene, sier Horni.

Hele spekteret

Han opplyser at bakere fra Pals vil være med og produsere og forklare for messedeltakerne. Det vil også være produsenter fra maskinsiden tilstede på minimessen.

— Denne messen vil dekke alt fra små håndverksbakerier til tungindustri og er noe bransjen ikke bør gå glipp av, sier Horni.