Salgssjef Lars Nordahl Jørgensen (til venstre) og daglig leder Bård Are Hultengren i Multivac kan sine pakkemaskiner, men ansetter en egen ekspert til å ta seg av bakeriene.
Salgssjef Lars Nordahl Jørgensen (til venstre) og daglig leder Bård Are Hultengren i Multivac kan sine pakkemaskiner, men ansetter en egen ekspert til å ta seg av bakeriene.

Pakkekjempe inn i bakeriene

Emballasjegiganten Multivac skal inn i store og små bakerier i Norge. Konsernet har kjøpt opp Fritsch og er i gang med å ansette norsk salgssjef.

Publisert Sist oppdatert

Vi leverer alt fra deigrullere til komplette linjer innenfor brød, croissanter, boller, kringler – alt som kan lages av deig.

Multivac er store på kjøtt- og fiskeemballasje. Fritsch er bakerieksperter med lite gjennomslag i Norge hittil. Nå har Multivac overtatt Fritsch og satser for fullt på komplette linjer til norske bakerier.

– Tidligere har ikke Fritsch vært så godt representert i Norge og har bare hatt de største linjene, sånn som til Lantmännen og Orkla. Multivac har hatt et potensial hos Orkla og Goman, sier Lars Nordahl Jørgensen.

Ti milliarder

Han er salgssjef for Multivac i Norge. Det tyskeide konsernet leverer spesielt pakkemaskiner, men også løsninger for bearbeiding, skjæring, merking, etikettering, inspeksjon og håndtering av både mat og medisin.

Brødlinjen Progressa, spesielt for håndverksbakerier og handel, er siste nyhet fra Fritsch nå i mars.
Brødlinjen Progressa, spesielt for håndverksbakerier og handel, er siste nyhet fra Fritsch nå i mars.

Globalt selger Multivac maskiner og løsninger for over ti milliarder kroner i året. – Fritsch er et velkjent merke, men det har ikke vært stort i Norge. Det har vært representert i Norge fra Danmark, og det har vært større i Finland, Sverige og Danmark, sier Jørgensen.

Komplette linjer

Nå er Multivac i gang med å ansette folk til å lede satsingen på norske bakerier.

– Vi leverer alt fra deigrullere til komplette linjer innenfor brød, croissanter, boller, kringler – alt som kan lages av deig. Vi har et veldig stort spenn innenfor deigmaskiner og lamineringsmaskiner, sier salgssjefen.

Fordelen med å komme inn med Fritsch-produktene gjennom Multivac er at det allerede sitter en stab i Norge med reservedeler og muligheter til support. Så trengs det spesialkompetanse på bakerimaskinene, men dagens ansatte kan bidra med mye.

Vil ha norsk kontakt

– Kundene sier at de vil ha en agent i Norge, og ikke bare kjøpe fra Tyskland. Det er ikke minst viktig for service, deler og support, ifølge Lars Nordahl Jørgensen. 

Han har allerede vært på turné hos gamle og nye kunder i bransjen. Full satsing blir det ikke før den nye salgssjefen kommer på plass, trolig rett over sommerferien.

Tyske Fritsch Bakery Technologies ble en del av Multivac i 2019.
Tyske Fritsch Bakery Technologies ble en del av Multivac i 2019.

Selv om Orkla-pizzaer, Goman-brød, lomper og lefser pakkes med dyptrekkere fra Multivac, kommer det ikke til å være de helt store synergiene mellom emballasje- og bakeriprodukter. Salgssjefen som skal ha ansvaret for Fritsch-produktene, kommer også til å ta seg av emballasjeløsningene for bakeriene.

Da Fritsch gikk konkurs i 2018, hadde selskapet rundt 600 ansatte og en omsetning på 800 millioner kroner. Multivac overtok året etter, mens den store satsingen i Norge altså kommer tre år etter det igjen.

Powered by Labrador CMS