Coupe du Monde de la Boulangerie går fra 26. til 28. mars, med premieutdeling den 29. Hvert lag har to dager til rådighet. Dag én er forbeholdt oppveiing og tilrettelegging for dag to som er selve bakedagen. Det norske laget skal i ilden mandag 28. mars. Premieutdelingen er dagen etter, tirsdag 29. mars.

Endret hele brødprogrammet

Trener Kjetil Dale Aas er forøyd med nivået det norske laget har kommet på og er glad for at laget med utsettelsen fikk to ekstra måneder å trene på.

– Vi mente vi var godt forberedt i januar, men vi ser at vi har løftet oss mye de siste ti ukene. Det har blitt bedre for hver gjennomkjøring. Vi har fintunet og justert oss, men 15. mars sendte vi alle oppskrifter og bilder til arrangøren av konkurransen. Det var vår endelige deadline for å endre, sier Kjetil Dale Aas.

– Hva har dere endret de siste ukene?
– Vi har gjort små endringer hos alle, men har endret hele programmet til Remy. Årsaken er at programmet var lagt opp etter Fredrik Lønne sin måte å bake på og er nå tilpasset til Remy.

Råere for hver gang

– Hva er status for lagets prestasjoner etter den aller siste treningen?
– Showpiecen til Xiao Juan Peng har blitt råere for hver gang. Riktignok har den veltet noen ganger i de første treningene vi hadde, men det gjør den ikke lenger. Xio har kjørt showpiecen to ganger hver eneste helg. Det har tilført denne delen av konkurransen et stort løft. Når det gjelder produktene til Trude Brendehaug sitter de som et skudd. Det gjelder både smaker og utførelse. Det er ingen i nærheten av dette nivået i Norge. Remy Corbets inntreden i laget har gjort at han har hatt kort tid på å komme seg inn i det. Etter at konkurransen ble utsatt med to måneder har hatt fått doblet treningstiden fra to til fire måneder. Det har gjort underverker.

Godt forberedt og god stemning

– Hva er dere mest usikre på nå?
– Vi føler ikke på noen stor frykt. Det verste som kan skje er at showpiecen velter eller at ovnene steker annerledes eller at kjølen er varmere eller kaldere. Når vi kommer fra vårt eget bakeri til et konkurransebakeri med annet utstyr, kan det alltid oppstå komplikasjoner vi ikke helt har kontroll på. Vi er så godt forberedt som vi kan være. Vi er innenfor på tid og deltakerne er flinke til å hjelpe hverandre hvis de har ledig tid.

– Hva føler dere at dere mestrer best?
Alle mestrer de tingene de skal. Alle er på et høyt nivå. Hadde vi hatt to måneder til å trene på, så hadde det ikke blitt bedre. Det er en god følelse å sitte med.

– Hvordan er stemningen i laget nå like før det hele braker løs?
Stemningen i laget er kjempegod. De føler seg trygge på det de skal levere. Og så blir det selvsagt godt for alle involverte å få litt mer fritid etter et hardkjør med trening over lang tid. Det har de virkelig forkjent etter å ha lagt ned all sin fritid i forberedelsene.

På nivå med de beste på en god dag

– Hvilke forventninger har dere til den norske prestasjonen?
Målet er å komme midt på resultatlisten. På en god dag så leverer vi på nivå med de beste. Resultatet er dermed avhengig av vår egen dagsform, men minst like mye av dagsformen til de vi skal konkurrere mot. Samtidig: Hvis vi leverer det vi har gjort på trening, så er vi uansett fornøyd, sier en spent trener til Bakeri.net.

Coupe du Monde de la Boulangerie

Coupe du Monde de la Boulangerie går fra 26. til 28. mars, med premieutdeling den 29. mars. Konkurransen er den tolvte i rekken. Årets lag er Sør-Korea, Costa Rica, Elfenbenskysten, Danmark, Egypt, Frankrike, Marokko, Norge, Nederland, Senegal og Taiwan. Det tolvte laget, Japan, trakk seg på grunn av pandemien. Tema for konkurransen er "kjærlighet".

Hvert lag har to dager til rådighet. Dag en er forbeholdt oppveiing og tilrettelegging for dag to som er selve bakedagen. Det norske laget skal i ilden mandag 28. mars. Premieutdelingen er dagen etter, tirsdag 29. mars.

Bil med utstyr på vei

Nå går det slag i slag frem til konkurransen. Kjetil Dale Aas tok bussen fra Bergen til Førde for å låne en varebil fra Naustdal Dampbakeri. Deretter gikk ferden til Oslo for å laste opp bilen med utstyr og råvarer. Her overtok Rolf Kristiansen fra Mesterbakeren rattet. Sammen med sin kone Inger Sofie Finch skal han ta bilen trygt til Paris. Deltakere og trenere flyr til Paris torsdag morgen. De skal møte bilen i Paris torsdag ettermiddag og sjekke at transporten har gått greit. Fredag reiser deltakere og trenere til messen der de går gjennom båser, stander og et detaljert program.

Det norske laget

Rémy Corbet, Trude Brendehaug og Xiao Juan Peng har hovedansvar for hver sin kategori, som er henholdsvis brød og baguetter, søtbakst og brødskulptur. I tillegg samarbeider laget om den fjerde kategorien som er sandwich.

Konkurransen

Tema for konkurransen er «kjærlighet», og det norske laget har jobbet hardt med produkter som skal skille seg ut på smak og estetikk. – Vi har satset på norske råvarer og norske smaker. Det er kanskje litt dristig, men norske råvarer er av høy kvalitet og gir produktene særpreg. Det gjelder både innenfor søtbakst og brød. Det er et fortrinn vi ønsker å utnytte, sier Remy Corbet. For eksempel er grovt mel vanlig i Norge. Dette gir særpregede surdeigsbrød, og har ofte pleid å få oppmerksomhet i internasjonale konkurranser. Det norske laget kan likevel ikke bare bruke norske råvarer, da det er krav om å bruke en viss andel fransk mel, blant annet i bagetter.

Årets konkurranse er nummer elleve i rekken, og de elleve lagene som skal konkurrere er Sør-Korea, Costa Rica, Elfenbenskysten, Danmark, Egypt, Frankrike, Marokko, Norge, Nederland, Senegal og Taiwan. Det tolvte laget, Japan, trakk seg på grunn av pandemien.

Følg konkurransen

Bakeri.net er på plass i Paris og dekker konkurransen. Du vil finne artikler og videointervjuer på våre nettsider. Følg også Bakeri.net på Instagram (bakeridotnet) og på Facebook (Bakeri.net). På Instagram vil du få live oppdateringer fra VM.