Ordfører i Sel kommune, Eldri Siem, fikk æren av å åpne det nye E6-utsalget.

– Ottaporten er en unik etablering

Ordfører i Sel kommune, Eldri Siem, åpnet Ødegaarden Bakeri & Konditoris nye E6-utsalg ved å skjære over en bagett.

Publisert Sist oppdatert

Tanken er å være et alternativt stoppested for veifarende og turister.

I fjor sommer ble det kjent at Ødegaarden Bakeri & Konditori hadde store planer for en nedlagt Uno X-stasjon ved E6 i Otta. Her skulle de åpne utsalg med kafé, takterrasse og selvbetjening.

Takterrassen viste seg etter hvert å bli for dyr, men resten av planene er nå blitt til virkelighet. Like før påske ble den nye bakerikafeen og det selvbetjente utsalget åpnet av ordfører i Sel kommune, Eldri Siem. I stedet for å klippe over en snor, fikk ordføreren her skjære over en bagett.

– Ottaporten er en unik etablering. Det er et helt nytt konsept, og et flott bidrag til det eksisterende næringslivet her på Otta, uttalte Siem ifølge norddalen.no.

Ansatte og eiere: Plassleder Ann Iren Sletten (f.v.), Ragnhild Milsteinhaugen og Hanne M. Kristensen sammen med eierfamilien Merete Brendstuen, Anne Gunn Viken og Steinar Brendstuen.
Ansatte og eiere: Plassleder Ann Iren Sletten (f.v.), Ragnhild Milsteinhaugen og Hanne M. Kristensen sammen med eierfamilien Merete Brendstuen, Anne Gunn Viken og Steinar Brendstuen.

Nye arbeidsplasser

Næringssjefen i kommunen var også tilstede under åpningen. Med Ottaporten har Ødegaarden Bakeri & Konditori nemlig skapt fem nye arbeidsplasser fordelt på tre hele årsverk, noe som har stor betydning for det lille lokalsamfunnet.

Anette Lunde er fungerende daglig leder for det nye utsalget, og hun forteller at de er godt fornøyd med den første tiden.

– Vi fikk en del besøk i påsken, og alt fungerte som det skulle. Men dette er fortsatt veldig nytt, og vi trenger litt mer tid på å gjøre tilbudet kjent. Tanken er å være et alternativt stoppested for veifarende og turister. Vi må prøve å nå ut til lastebilsjåfører og andre grupper som ferdes mye langs veien, sier hun.

Åpent døgnet rundt

Det selvbetjente utsalget er åpent 24 timer i døgnet hele året, og her kan kundene velge å betale med Vipps eller med vanlig bankkort på en iPad.

– Bakerne våre har utviklet en egen bagett til den selvbetjente avdelingen. Dette er en mellomgrov bagett med litt ekstra pålegg. Tanken er at den skal mette godt og være grei å spise for folk på farten, forteller Lunde.

Ottaporten ligger ved E6 rett utenfor sentrum av Otta. Stedet kalles også Elvemøtet fordi det er her de to elvene Otta og Gudbransdalslågen møtes.

Det nye utsalget ligger i en nedlagt Uno X-stasjon ved E6 på Otta. Men det er fortsatt mulig å fylle bensin eller diesel der.
Det nye utsalget ligger i en nedlagt Uno X-stasjon ved E6 på Otta. Men det er fortsatt mulig å fylle bensin eller diesel der.
Bilde fra åpningsdagen.
Bilde fra åpningsdagen.

 

 

Powered by Labrador CMS