Renaissances akrylamidreduserende gjær har vist lovende resultater i omfattende industrielle tester på bakervarer og snacks, i tillegg til laboratorietester på pommes frites og kaffe. Gjæren ble tildelt «GRAS status» («Generally Recognized as Safe») av U.S. Food & Drug Administration i 2016, som er samme status som tradisjonell bakeri- og bryggerigjær.

Gode resultater i bakervarer

– Renaissances akrylamidreduserende gjær har oppnådd lovende testresultater på bakervarer. Vi er glad for å kunne samarbeide med Renaissance om å gjøre dette fremskrittet innen mattrygghet tilgjengelig for matvareprodusenter, sier Thore Svensson, Senior Vice President i Orkla Food Ingredients i en pressemelding.

Høyt nivå av forbrukerbevissthet

– Orkla er markedsleder i Norden og Baltikum, og vi er glade for å jobbe med en partner som ser viktigheten av å redusere akrylamid i matforsyningen . Dette er en nøkkelregion for innføringen av vår akrylamidreduserende gjær, da det er hvor nærværet av akrylamid har høyest nivå av forbrukerbevissthet, sier Dr. Cormac O’Cleirigh, leder for forretningsutvikling ved Renaissance BioScience.

Orkla setter i gang produksjonen 3. kvartal 2017.