Orkla Food Ingredients, et forretningsområde i Orkla-konsernet, og Renaissance BioScience Corp. er blitt enige om å utvide lisensavtalen som gir Orkla enerett til å fremstille og selge Renaissances akrylamidreduserende gjær, Acrylow™. Den utvidede avtalen omfatter salg til matvareprodusenter i Polen, Tsjekkia og Slovakia, og bygger videre på avtalen for Norden og Baltikum som trådte i kraft i Q3/2017.

– Etter at vi inngikk avtalen med Renaissance i fjor har vi gjennomført en rekke kommersielle tester. Testene har vist gode resultater, og produktet er blitt lansert for salg i Norden. Ettersom nye europeiske myndighetskrav knyttet til akrylamidinnholdet i matvarer og kaffe vil tre i kraft i løpet av noen få måneder, er vi glade for at avtalen med Renaissance utvides slik at Acrylow™ også kan gjøres tilgjengelig for matvareprodusenter i Polen, Tsjekkia og Slovakia, sier Thore Svensson, Senior Vice President i Orkla Food Ingredients i en pressemelding.

– Det er gledelig at Orkla har oppdaget at vår akrylamid-reduserende gjær er effektiv, enkel å benytte i tester, og uten påvirkning på sluttproduktets smak og lukt. Orkla er ledende innen mattrygghet og – kvalitet, og Renaissance er glade for samarbeidet som er inngått for å ta Acrylow™ til nye markeder i Sentral-Europa, sier Dr. Cormac O’Cleirigh, Chief Business Development Officer for Renaissance BioScience.

Acrylow™ har vist gode resultater i stor-skala industrielle tester for bakevarer og snacks, I tillegg til laboratorie-tester for pommes frites, potetchips og kaffe. Gjæren ble tildelt «GRAS status» («Generally Recognized as Safe») av U.S. Food & Drug Administration i 2016, som er samme status som tradisjonell bakeri- og bryggerigjær. Produktet er patentregistrert og utviklet med bruk av klassiske, GMO-frie fremgangsmåter.