Ønsker en mer frempå bransje

Statssekretær Terje Halleland ga ros til baker- og konditorbransjen for å ha skapt mangfold og ønsket en bransje som er enda mer frempå for å fortelle hva de ønsker fremover.

Publisert Sist oppdatert

Vi vil være med å bidra til at landbruket blir mer markedsrettet.

Halleland stod på podiet under Cerealfagdagen som samlet rundt 70 personer. Han snakket om hva dagens regjering har fått til innenfor landbruket.

– I vår stortingsmelding for landbruket fokuserer vi mer på forbruket til forbruker. Vi vil få opp mangfoldet og tilby både hverdagsmat og festmat. Vi har også begynt å få dreis på lokalmaten. Forbrukerne vil fremover kreve større utvalg, ferskere varer og sunnere varer.

I samme åndedrag ga han også bransjen ros for å ha tilført mangfold de siste årene.

Inviterte til samarbeid

Helland inviterte også til samarbeid og ønsket en baker- og kontorbransje som er mye mer frempå med å fortelle om hva bransjen ønsker.

– Vi vil være med å bidra til at landbruket blir mer markedsrettet, sa Helleland.

Lite nytt

Statssekretæren hadde ingen ting nytt å berette om opplysningskontoret som står i fare for å miste statsstøtten. Han fremholdt at de fortsatt ønsker å avvikle markedsreguleringen for korn.

– Skulle det være ønskelig å videreføre opplysningskontoret, vil bransjen selv kunne finansiere dette, sa Helleland som sa at forhandlingene pågår i disse dager. Stortingsmeldingen skal behandles i Stortinget i slutten av april.

Her kan du se fra Ceralfagdagen på Felleskjøpet sine nettsider.

 

Powered by Labrador CMS