Det er de hvite byggene til venstre som er planlagt bygd. De grå er dagens bygningsmasse.
Det er de hvite byggene til venstre som er planlagt bygd. De grå er dagens bygningsmasse.

Ønsker å bygge nye næringslokaler

Bakeriet har søkt kommunen om byggetillatelse på nabotomta. Planene er næringsbygg og boliger.

Publisert

De eksisterende produksjonslokalene er i utgangspunktet store nok, men vi skulle gjerne hatt mer plass til lagring.

Baker Hansen ønsker å bygge både leiligheter og næringsbygg, men styreleder Morten Hals regner med det fort kan ta et par år før bygging er i gang.

– Vi har søkt om å få bygge 40-50 leiligheter, samt næringsbygg på omlag 5000 kvm, sier Hals til Bakeri.net.

Dobler arealet

Baker Hansen flyttet produksjonen fra Majorstua i Oslo til Grini i Bærum i 2014. Det ble den gang bygget helt nye lokaler på omlag 3300 kvm, som i dag er godt utnyttet.

De nye lokalene skal etter planen benyttes som lager, økt fryskapasiteten og skal også romme den glutenfrie bakeriavdelingen.

– De eksisterende produksjonslokalene er i utgangspunktet store nok, men vi skulle gjerne hatt mer plass til lagring. Og så er det også naturlig å flytte det glutenfrie bakeriet til nye lokaler. Men det er ikke behov for 5000 kvm til oss selv, så vi ser for oss å leie ut eller selge deler av de nye næringslokalene, sier Hals.

Boliger og næring

Baker Hansen fikk mulighet til å kjøpe den 10 mål store nabotomten for noen år siden, og har siden lagt planer for hvordan den kan utnyttes.

– Denne tomten ligger jo tett på våre nåværende lokaler, og den er delvis regulert til boligformål. Derfor var det naturlig å søke om å få bygge både boliger og næringslokaler. Dessuten har vi hatt det trangt på nåværende tomt i forhold til parkering og transport, så vi vil også få det mye romsligere på uteområdene.

– Så nå blir Baker Hansen også eiendomsutviklere?

– Ja, vi gjør jo det. Men det kan godt være at vi må få inn noen partnere på boligdelen, vi har jo ikke erfaring med dette fra tidligere.

Større konditori

 – Men det blir ikke større produksjonslokaler?

– I utgangspunktet har vi bra med plass per i dag. Men hvis vi flytter på Glutenfritt Bakeri, så vil vi få det romsligere på konditoriet, og det trenger vi. Hvis folk spiser kaker i fremtiden da.

– Hvordan er salget, nå som vi ser en ny, strengere bevegelsesfrihet i forhold til covid-19?

– Salget i sentrum er tregt, det merker vi tydelig. Når vi fikk den andre nedstengningen i november 2020, så merket vi også en viss nedgang på sentrene. Så det er ingen tvil om at færre folk ferdes ute, sier Morten Hals.

 

Powered by Labrador CMS