Forrige lørdag omsatte det familieeide bakeriet like mye som samme lørdag for ett år siden, og det er ganske utrolig siden de nå slipper inn kunder en og en.

Køsystem som virker

– Vi har et godt køsystem utenfor og alle holder god avstand til hverandre. Døra til utslaget står åpen og folk kommer inn en og en, alt går veldig ryddig for seg. Det tar jo ganske lang tid for folk å få handlet når køen er lang, men ingen er negative. Det virker som alle synes det er helt greit og folk er veldig glade for at vi holder åpent i en vanskelig tid, sier daglig leder i Aanerud Bakeri, Heidi Aasli.

De aller fleste ansatte i bakeriet er permittert, det er bare Aasli, en baker og en konditor som er igjen per i dag.

– Vi tre som fremdeles jobber, er motiverte for å få dette til. Det blir lange dager, men vi holder ut for å kunne tilby ferske kaker, brødvarer og annet til kundene våre, og vi må prøve å få inn inntekt i en tøff periode, sier Aasli.

Alle vil ha kake

Spesielt kaker har vært populært de siste dagene på Årnes. Både napoleonskake og muffins, samt andre typer har solgt veldig godt alle dager.

– Det kan virke som mange vil kose seg litt ekstra i disse spesielle tider. Vi selger uvanlig mye kaker, også på hverdager. For mange så er det kanskje et lite pusterom å gå på bakeriet og kjøpe kake til familie eller en nabo. Mange sitter jo mye inne og mange er kanskje permittert fra jobb, sier Aasli.

– Her om dagen var det en pensjonist innom og fortalte at bikkja hadde bursdag. Da kjøpte han en muffins med diadem for å feire. Jeg ser ikke for meg slike situasjoner til vanlig. Mange vil nok kose seg ekstra om dagen, og det tror jeg er bra.

Mange kjøper brød, men det går også mye kaker, muffins og annen søtbakst. Mange ønsker nok å kose seg litt ekstra om dagen, tror Heidi Aasli.

Mange kjøper brød, men det går også mye kaker, muffins og annen søtbakst. Mange ønsker nok å kose seg litt ekstra om dagen, tror Heidi Aasli.

Heidi Aasli/Aanerud Bakeri

Kjører langt

Det er ikke bare de lokale som bruker bakeriet på Årnes, mange reiser et godt stykke for å handle.

– Mange av kundene kommer fra hele regionen rundt, og flere er stamgjester på utsalget på Jessheim. Så en lang kjøretur hindrer ingen fra å komme til bakeriet vårt, noe vi også setter stor pris på.

Skal gå greit

– Totalt blir det jo en god del svakere salg, hvor lenge klarer dere å holde åpent?

– Slik situasjonen er akkurat nå, så skal Aanerud klare seg fint. De faste utgiftene er håndterbare og vi har som sagt et ganske så bra salg her på Årnes. Spørsmålet vil vel melde seg hvis det innføres restriksjoner som er strengere enn i dag, eller at folk slutter å bruke penger eller prioriterer annerledes.

– Eller hvis det blir et tilnærmet portforbud eller strengere med hvor nær hverandre vi kan være, eller at myndighetene bestemmer at steder som dette må stenge, så er det klart at vi kommer til å merke det. Men enn så lenge er vi fornøyde med at så mange velge å handle hos oss og støtte opp om sitt lokale bakeri, sier Aasli.