Ni ansatte var på jobb da brannen oppstod. Alle kom seg uskadd ut av lokalene.
Ni ansatte var på jobb da brannen oppstod. Alle kom seg uskadd ut av lokalene.

Omfattende skader etter brannen

Brannen hos Bakehuset i Brumunddal, startet i nærheten av et heveskap.

Publisert Sist oppdatert

Allerede på vei til Brumunddal i går iverksatte vi planen om hvem som tar over produksjonen.

Administrerende direktør i Bakehuset, Øystein Halvorsen, var søndag tilstede i Brumunddal for å se nærmere på skadene og møte de ansatte. Mandag har han ikke full oversikt over skadeomfanget, men opplyser til Bakeri.net at de er omfattende.

– Vi har ennå ikke full oversikt over skadene bakeriet er påført i brannen, politiet etterforsker og har sperret av bakeriet. Vi vet mer når vi får komme inn i lokalene og ser hva som er ødelagt. Men skadene er omfattende, sier Halvorsen.

Politiet etterforsker

Etterforskning fra politiets side er ren rutine, det er ikke mistanke om at brannen er påsatt.

– Vi vet at brannen har startet i nærheten av et heveskap, men vi vet ikke konkret hva som har gått galt. Nå venter vi på en rapport fra politiet og at vi får anledning til å se skadeomganget selv.

Ingen permittert

Bakeriet har om lag 100 ansatte fordelt på 70 årsverk, ingen er permittert.

– Ingen er permittert, sjåfører kjører og alle andre har midlertidig fått andre oppgaver. Det er mye forskjellig som må gjøres i en situasjon som denne, sier Halvorsen.

Øystein Halvorsen i Bakehuset vet ennå ikke hvor omfattende skadene er etter brannen søndag.
Øystein Halvorsen i Bakehuset vet ennå ikke hvor omfattende skadene er etter brannen søndag.

God plan

Til tross for den dramatiske situasjonen ble likevel 70 prosent av brødleveringene og 100 prosent av småvarer levert ut til butikkene.

– Allerede på vei til Brumunddal i går iverksatte vi planen om hvem som tar over produksjonen. Og det er primært Oslobakeriene våre som tar over. Vi har en plan for hvem som tar over produksjonen for hvem, hvis slike situasjoner som denne oppstår. Vi har dessuten blitt kontaktet av både Mesterbakeren og Goman med beskjed om at de kan hjelpe med produksjon, og det takker vi for, men det er, av mange årsaker, ikke bare lett å sette vekk produksjonen til et annet bakeri. Så vi holder på planen med å gjøre dette selv, sier Halvorsen.

Politiets rapport er ventet i løpet av mandag ettermiddag. Bakeri.net kommer tilbake med mer informasjon når denne foreligger.

 

Powered by Labrador CMS