Det hele startet i Sør-Italia. Nærmere bestemt Sicilia, hvor Ettore Lo Monaco vokste opp i en familie med stolte baker og konditor tradisjoner. Selv er han utdannet innen regnskapsfag, en kombinasjon som har vist seg å fungere veldig bra i forhold til driften av Italiensk Bakeri AS.

Bakeriet holder til i Lierskogen. Her ble det fra starten produsert ferske brød, cornetto, kaker og foccaciaer seks dager i uken. Men dette var bare begynnelsen!

 

Fra messer til butikker

I 2011 deltok Ettore og partneren Ingvill på messer, blant annet i Lillestrøm. Her ble deres spesialimporterte mel og andre produkter lagt merke til.

– I 2011/2012 begynte vi å selge pizza gjennom Idun Industri sitt My bakery konsept, forteller Ettore Lo Monaco til Bakeri.net.

Idun Industri bestemte seg for å satse mer for å styrke sin posisjon innen bake-off-segmentet – og kjøpte hele 51 prosent av aksjene i Italiensk Bakeri AS. Konseptet har vist seg å slå veldig godt an i markedet.

I løpet av 3 snaue år har omsetningen mer enn doblet seg. I år forventer bakeriet en omsetning på ca. 15 millioner kroner, ifølge Lo Monaco. 15 personer er ansatt ved bedriften.

 

Italiensk kvalitet til fornuftige priser

Målet er å videreføre Italiensk Bakeri som håndverksbakeri,  rendyrket på italienske spesialiteter – hovedsakelig focaccia.

– Våre produkter finnes nå i alle de store matvarekjedene, sier Lo Monaco.

 

– Dere opplever en eventyrlig vekst. Hvordan oppleves det?

– Det føles veldig godt, men det går virkelig fort i svingene!

Han understreker at kvaliteten er viktig, Råvarene som brukes er de beste.

– Vår visjon er å fortsette å lage og levere unike italienske kvalitetsprodukter. Og det skal ikke skjorta å kjøpe dem, sier Ettore Lo Monaco til Bakeri.net.