Waagans bakeri fyller 70 år i 2016, og er fortsatt et stødig og tradisjonsrikt bakeri. Fra før av har Waagans en avtale med Rema, men ser nå behovet for å satse enda mer på eget salg over disk. Og daglig leder May Helen Losgård Waagan har en plan.

– Vi rydder opp i vareutvalget vårt, søker ny inspirasjon og nye produkter. Men en ting er sikkert; våre sterke signaturprodukter napoleonskake og marsipankake vil bestå som før, sier hun til bakeri.net.
– I høst gjennomførte vi en spørreundersøkelse blant våre kunder, og dette ga oss gode tilbakemeldinger som vi vil jobbe videre med, sier May Helen, og legger til at også lokalene må «freshes opp» og markedsføringen bli bedre.

Flere butikkjeder er selvforsynte med brødvarer og bakervarer i dag, og May Helen forteller at de ser at leveranser til butikk-kjeder er et usikkert prosjekt og at de må stå solid på egne ben. En del av endringene i konditoriet skal være utført til bakeriets 70-års jubileum neste år.

Tradisjonsrik marsipankake
Tradisjonsrik marsipankake

 

Holder på tradisjoner og kvaliteten       

Så er det «snart jul», men bakeriet er vel i gang med julebaksten?
– Julebaksten starter vi med i begynnelsen av desember. Det skal jo være mest mulig ferskt og smake godt, sier den daglige lederen.
–Det går mye av kransekaker og smultringer, og i fjor prøvde vi for første gang «peppersnøpp» etter en god gammeldags oppskrift, noe som ble veldig godt mottatt.

Noen tradisjoner prøver Waagans å holde fast ved. Tett under jul bakes det julekake og vørterkake – en gjærbakst som de yngre knapt kjenner til, sier May Helen.

Jeg ser av omsetningstallene at Waagans gjør det bra, hva er suksessfaktoren?
– Mye arbeid og hele tiden ønske om å bli bedre! Kvalitetsprodukter med gode råvarer og blide, serviceinnstilte medarbeidere som sørger for at alt er på stell, avslutter May Helen Losgård Waagan.

Omsetningstallene for 2014 var på henholdsvis 6,8 millioner kroner for bakeriet på Tynset.