Mesterbakeren Sørlandet flyttet produksjonen til Mjåvann fra Lillesand rett før jul 2017. De nye lokalene ligger på Mjåvann industriområde i Songdalen, en kommune nordvest for Kristiansand.

Tilpasset nybygg

De gamle lokalene var ikke lengre hensiktsmessig sett opp mot fremtidige areal og layoutbehov.

– Det forrige bakeriet lå i nærheten av Lillesand og var i et bygg som tidligere ble brukt til salg og lagring av båter. Plassen var god nok, men etablert for noe annet og i en annen tid. Med et tilpasset bygg er det enklere å møte dagens krav innen hygiene, kvalitet, produksjonsmetoder og vareflyt, sier administrerende direktør i Mesterbakeren, Tor Søreide Sivertsen.

Raskt i gang

Bakeriet i Lillesand ble lagt ned 17. november i fjor og produksjonen var i gang på Mjåvann ti timer senere. Å starte en ny produksjon kan ofte føre til litt støy i begynnelsen.

– Det har ikke vært tilfelle, de startet (i nytt bygg) før jul uten noen form for klager. Det er en god indikator på at ledelse og ansatte har gjort mye riktig, sier Søreide Sivertsen.

Håndverk og teknologi

– God bakst har vært et viktig stikkord for etablering av dette nye bakeriet. Vi har alltid arbeidet for å få best mulig bakst til en rimelig penge. Med dette nye bakeriet – Mesterbakeren Sørlandet – tar vi det et steg videre og mener vi har fått til et perfekt samspill mellom håndverk og teknologi, forteller Søreide Sivertsen.

– I det nye bakeriet kan bakerne jobbe med deig og best mulig resultat uten unødige og tunge løft. For å få god bakst kreves det presisjon i arbeidet, tid til å følge med i prosessen og godt utstyr.

Bygget er i underkant av 2.000 kvm og det jobber 30 ansatte fra Søgne, Lillesand, Grimstad og Kristiansand.

Stor pengegave

Åpningen av det nye bakeriet på Mjåvann ble markert med en pengegave til i Stine Sofies Stiftelse. Pengene kommer fra salget av Stine Sofiebrødet, som er ett av de mest populære brødene som produseres hos Mesterbakeren Sørlandet og selges i Rema 1000 Sør. To kroner per brød går til stiftelsen og en sjekk på 470 354 kroner ble gitt til Ada Sofie Austegard fra Stine Sofies Stiftelse.

– Vi er ydmyke overfor den saken vi støtter, Søreide Sivertsen.

Ada Sofie Austegard understreker at uten slike bidrag som Mesterbakeren Sørlandet skaper, ville ikke stiftelsen kunne drive sitt arbeid for et samfunn fritt for vold og overgrep mot barn.