For andre gang på kort tid har Reitan Retail lansert et nytt hybridkonsept i Oslo. På Frogner ble 7-Eleven Market, som er en blanding mellom kiosk og dagligvarebutikk, åpnet i fjor høst. Og i mai i år åpnet den nye hybriden Innom på Grünerløkka.

– Innom er en nyskapende blanding mellom bakeri, convenience og dagligvare. Her skal vi teste ut fremtidens butikk for urbane kunder med høye krav til både enkelthet og ansvarlighet, sier CEO i Reitan Retail, Ole Robert Reitan, i en pressemelding.

Reitan Retail omfatter blant annet REMA 1000, 7-Eleven og Narvesen. Selskapet har et uttalt mål om å «utnytte mangfoldet i konsepter og merkevarer for å skape enda bedre kundeopplevelser i fremtiden». I dette bildet passer Innom perfekt inn.

Det beste fra tre bransjer

Innom tar nemlig med seg det beste fra tre ulike bransjer:

  • Dagligvarebransjen: 3000 dagligvarer til lave Rema 1000-priser
  • Convenience: Cirka 80 spiseklare ferdigretter og sunn snacks, som for eksempel pokébowls, wraps, salater, smoothier, havregrøt og påsmurte baguetter
  • Baker- og konditorbransjen: Eget bakeriutsalg i butikken med over 50 ulike brød og bakevarer (bake off)

– Innom skal være et sted du har lyst til å stikke innom for en kaffe på vei til jobb, en snacks på vei fra trening, rykende ferske croissanter til frokost eller bare melk og brød, sier daglig leder Havva Kara i pressemeldingen.

Hun har ledet arbeidet med å utvikle konseptet og drifter selv den nye butikken i oppstartsfasen. Kara har vært ansatt i Rema 1000-systemet i ti år. Før hun kom til Reitan-gruppen jobbet hun mange år for bakerikjeden W.B. Samson, blant annet som butikksjef og salg- og markedssjef.

Slik ser logoen og det visuelle uttrykket til Innom ut.

Slik ser logoen og det visuelle uttrykket til Innom ut.

Kan bli en ny kjede

Dagligvarehandelen, som har besøkt den nye butikken, skriver at «det første som møter Innom-kundene på Grünerløkka er et betjent bakeriutsalg, med egen disk og kassepunkt. Her kan kundene også få seg kaffe «to go».

– Vi leverer både kaffe og bakervarer til like høy kvalitet som du får i bakeriene og kaffebrenneriene, men selvfølgelig til lavere priser, sier Kara til bransjebladet.

Innom-butikken er i første omgang et pilotprosjekt for å utforske og lære. På sikt kan Innom bli en større kjede med flere butikker.

– Vi starter på Grünerløkka og skal lære fra denne butikken før vi eventuelt bygger flere, sier Ole Robert Reitan.