Anita Ingebretsen har drevet konditoriet kakeriet.no hjemmefra de siste tre årene, ved siden av annen jobb. For en stund siden ble hun overflødig på dagjobben og muligheten for å starte opp med kakelaging på fulltid var plutselig veldig nær.

– Jeg valgte å følge drømmen og starter nå opp Kakeriet på fulltid. At jeg mistet jobben var vel et spark bak til å gjennomføre og følge drømmen, så dette blir spennende, sier Ingebretsen til Bakeri.net.

Mer plass

Hun har leid nye lokaler, som er fullstendig pusset opp til formålet, plassen blir nå også noe bedre enn hun har hatt tidligere.

– De nye lokalene er på 50-60 kvm, så jeg har litt mer armslag enn på hjemmebakeriet som var på vel 7 kvm.

Nå åpner altså Ingebretsen også et utsalg som skal være åpent 1-2 dager i uken.

– Utsalget skal være åpent når jeg kan. Jeg får jo mye bestillinger på kaker på nettsiden og dette har prioritet. Når jeg har kapasitet, så åpner jeg utsalget med deilige kaker, makroner og annet snadder. Jeg kommer til å bruke sosiale medier til å annonsere når jeg holder åpent. Bestillinger på kakeriet.no tar jeg selvfølgelig som før, forteller Ingebretsen.

Designkaker

– Hvordan er konkurransesituasjonen i Sandefjord?

– Det er konkurranse her, men måten jeg driver på, med bestillinger på nett er ikke konkurranseutsatt i like stor grad, som kanskje et utsalg vil være. Jeg prøver å se hva andre i bransjen tilbyr, og så vil jeg lage produkter som de andre ikke har, for at mitt sted skal kunne tilby noe spesielt.

– Hva annet lager du?

– Min spesialitet er nye ting, trender og designkaker. Blant annet cupcakes, cupcakebuketter, makroner og bryllupskaker. Bryllupskakene leverer jeg også direkte til kunden.

Ingebretsen har bakgrunn som servitør på Hotel Continental i Oslo og har en bachelor i økonomi, administrasjon og regnskap, og styrer hele butikken på egen hånd, fra regnskap til produksjon.

Første åpningsdag i det nye utsalget er lørdag 16. September kl 10-14.

Her er Anitas sin sjokoladekake med Oreokrem og bringebærmousse, marengs smørkrem og belgisk sjokolade, sjokolade ganache, toppet av deilige lemon curd og bringebær makroner.

Her er Anitas sin sjokoladekake med Oreokrem og bringebærmousse, marengs smørkrem og belgisk sjokolade, sjokolade ganache, toppet av deilige lemon curd og bringebær makroner.