I høst etablerte Valaker Bakeri og Konditori AS datterselskapet Braud Digernes AS. Det var startskuddet til en oppstart av et håndverksbakeri på Digerneset, like utenfor Ålesund. Med den nye merkevaren Braud Håndverksbakeri har de nå en bakerikafe i tilknytning til bakeriet som er åpent 7 dager i uken. I tillegg har de også en bakerikafe på kjøpesenteret Amfi Moa.

Åpent bakeri

Det nye konseptet har blitt tatt svært godt imot på Sunnmøre.

– Bakeriet er helt åpent for publikum slik at de kan se hva våre dyktige bakere og konditorer jobber med. Dette var noe av det aller viktigste for oss da vi begynte å planlegge satsingen for to år siden. Bakeriet har blitt et stort showrom, sier markedssjef i Valaker Bakeri og Konditori AS, Johanne Terøy Alvestad til Bakeri.net.

Braud Håndverksbakeri har lagt mye i utviklingen av sine pizzaer og har fått hjelp av verdensmester Tore Gjesteland.

Braud Håndverksbakeri har lagt mye i utviklingen av sine pizzaer og har fått hjelp av verdensmester Tore Gjesteland.

Utvidet meny

I tillegg til et stort utvalg av bakst med alt fra kanelknuter til surdeigsbrød, tilbyr Braud Håndverksbakeri også en rekke andre produkter.

– Vi lager ekte italiensk pizza på vår Pavesi-ovn. Vi har også andre retter som bruschetta med parma, cæsarsalat og hamburgere av 100 % storfe, alt med eksepsjonelt godt brød til selvsagt, sier en stolt markedssjef og fortsetter:

– For å lage både meny og spesielt pizza har vi fått god hjelp av Tore Gjesteland og hans team fra Jonas-B. Tore er blant annet kjent for å ha gått til topps i pizza-VM i Las Vegas i 1998 og har også skrevet flere pizzabøker. Dette var absolutt riktig mann for oss å samarbeide med for å få den høye kvaliteten på pizzaen vi ønsket. I tillegg har vi en herlig brunsj servert på fjøler i helgene med inspirasjon fra den deilige brunsjen de har i København med eggerøre, røykt laks, avokado, gode oster og skinker, godt brød og mye annet snadder. Dette ser vi spesielt tiltrekker de yngre. Nå kan de få en følelse av å være i en storby når vi i realiteten befinner oss midt ute på landet, sier Alvestad.

Spennende egenskapt look hos Braud Håndverksbakeri på Sunnmøre.

Spennende egenskapt look hos Braud Håndverksbakeri på Sunnmøre.

Sine egne interiørdesignere

Når det gjelder interiøret har bakeriet latt seg inspirere internasjonalt, både fra messer og sosiale medier.

– Vi mener selv vi har greid å skape en lun atmosfære med en internasjonal touch. Det skal også sies at vi har gjort absolutt alt av interiør selv, fra valg av fliser på gulv og vegger, til farge på tak og vegger, til møbler og dekor, neonskilt og plantevegger – og for å ikke snakke om de 120 bambuslampene vi har i taket. Her snakker vi om en ledelse med en over hakket interesse for interiør og dekor, sier Alvestad.

Braud Håndverksbakeri har et stort utvalg av håndverksbakst.

Braud Håndverksbakeri har et stort utvalg av håndverksbakst.

Fantastisk respons

– Dette bakeriet skal ha åpent hele uken og med produksjon hver dag. Du får altså fersk bakst rett fra ovnen hver dag hos oss. Vi har fått helt fantastisk støtte fra lokalbefolkningen og håper også andre i Norge – og for så vidt internasjonalt, kan få øynene opp for vårt flotte bakeri, avslutter Alvestad.

Eierne har allerede planer om flere utsalg av den spennende håndverkssatsingen på Sunnmøre.