Hele Kolonihagen-organisasjonen er plassert i lokalene øst i hovedstaden, men det er bakeriet som har fått størst plass. Det nye bakeriet måler om lag 1000 kvm, og er blant annet utstyrt med vakuumteknologi.

Største innovasjon på lenge

– Vakuumteknologien er den største innovasjonen i bransjen på mange år, sier bakerisjef, Johannes Møller til Bakeri.net.

Dette er teknologien bakeriet, som i dag leverer bakervarer til Rema 1000 butikker i Oslo-området, ønsker å satse på fremover.

Vakuumteknologi er kort fortalt at det stekes brød eller andre bakervarer i en konvensjonell bakerovn, men bakervarene tas ut før de er ferdig stekt. I vakuumkammeret kjøles brødene raskt ned, og her er kokepunktet lavere enn utenfor kammeret. Dermed stekes brødet videre mens det samtidig kjøles ned.

Bedre produktkvalitet

Volumet på produktet blir mer stabilt, strukturen blir bedre og skorpen blir tynnere og sprøere. Samt at holdbarheten øker.

Vakuumkjøleren senker temperaturen på produktene raskt.

– Med denne teknologien sparer vi mye strøm, steketiden reduseres. Også kjøles bakervarene hurtig ned, fra rundt 95 grader i kjernen til 30 grader på bare fem-seks minutter, noe som gir saftige og holdbare bakervarer, sier driftssjef i bakeriet, Espen Røising.

Dette er Kolonihagen

Kolonihagen AS leverer økologiske matvarer og består av selskapene Kolonihagen Bakeri ASKolonihagen Frogner ASKolonihagen Bryggeri AS.

Rema 1000 kjøpte i august 2016 opp 82 prosent av selskapet. Resten eies av gründer Jon-Frede Engdahl og hans kone Katrine Engdahl.

Kolonihagen øvrige produkter finnes i Rema 1000 butikker (utvalget varierer fra butikk til butikk), mens bakervarerene kun selges i butikker i Oslo-området. Totalt tilbyr Kolonihagen i overkant av 70 produkter, alle produsert på en bærekraftig og etisk måte.