Kjetil Dale Aas er utdannet både baker og konditor og leder nystartede Baker og Konditorbransjens Opplæringskontor (BKO).
Kjetil Dale Aas er utdannet både baker og konditor og leder nystartede Baker og Konditorbransjens Opplæringskontor (BKO).

Nystartet opplæringskontor

Baker og Konditorbransjens Opplæringskontor har sett dagens lys. En bransjemann med lang erfaring er satt til å lede opplæringskontoret som allerede har fått god respons blant bedriftene.

Publisert Sist oppdatert

Den store forskjellen er at BKO har en rådgiver som kommer fra yrket og som kjenner bransjen.

Kjetil Dale Aas heter mannen som nå er ansatt til å lede Baker og Konditorbransjens Opplæringskontor (BKO). Aas er utdannet både baker og konditor og har jobbet i bedrifter som Baker Brun, Solbrød og Norgesmøllene.

Han har lenge hatt tanker om hva som kan gjøres for å bedre rekrutteringen i bransjen. Og da han traff Gunnar Bakke i januar og fikk høre om BKLF arbeid rundt dette, ble det full klaff. Faktisk var det også Gunnar Bakke som ansatte ham i Baker Brun da Kjetil Dale Aas skulle i gang med læretiden.

BKLF har jobbet en periode med å få etablert et eget opplæringskontor for baker- og konditorfaget. Under Rogalandsmesterskapet i Stavanger i starten av februar var det flere av bedriftene i Stavanger-regionen som uttalte seg positive til å knytte seg til det nye opplæringskontoret i regi av bransjen selv. Det ble startskuddet for at kontoret ble startet og var i drift allerede fra 15. februar.

Starter med Vestlandet

– Det er ikke mer enn vel en uke siden jeg startet i jobben, men allerede nå synes det som om behovet for et eget opplæringskontor i bransjen er stort. Jeg har begynt å booke møter med bedrifter og har fått veldig positive tilbakemeldinger om at dette er noe bedriftene har savnet. Den siste uka har jeg booket 10-15 møter, så dette virker så langt veldig lovende, sier Aas.

– Siden jeg er den eneste ansatte, er det umulig å rekke over alt nå i starten. Derfor satser vi først på Vestlandet. De nærmeste ukene og månedene vil jeg booke møter og være på veien i Rogaland, Hordaland og Møre og Romsdal. Målet er å ha knyttet til seg 10 lærebedrifter og 20 lærlinger til sommeren, sier han.

– Nå i starten er BKO et underbruk av BKLF, men vi jobber med å se på hvordan dette skal organiseres fremover, legger han til.

Stor mulighet til bedre rekruttering

– Hva er fordelen med å benytte det nye opplæringskontoret kontra eksisterende opplæringskontorer for matfag?

– Den store forskjellen er at BKO har en rådgiver som kommer fra yrket og som kjenner bransjen. Med god kunnskap til bakeriene har vi mulighet til å sette sammen bedrift og lærling på en helt annen måte. Med bransjens eget opplæringskontor har vi nå fått en stor mulighet til å skape bedre rekruttering til bransjen og ivareta både lærlinger og bedrifter på en bedre måte, sier Aas.

Powered by Labrador CMS