Det lyseste punktet i et rom tiltrekker seg oppmerksomhet. God belysning skaper oppmerksomhet, vekker interesse og frister kunden inn.

God belysning øker salget

Det er tusen ting som er med å påvirke kunden inne i butikken, noen i negativ retning andre i positiv. Det enkeltelementet som betyr aller mest er belysningen. God belysning er med å skape god atmosfære, gjør produktene mer fristende og gir økt oppmerksomhet mot de riktige produktene. Dårlig belysning gjør lokalet lite innbydende og produktene mindre fristende.

Publisert Sist oppdatert

Ta en nøye og kritisk gjennomgang av belysningen i butikken din, og gjør nødvendige forbedringer. Det vil garantert gi deg økt salg.

Det aller mest overraskende for meg etter å ha besøkt ca 200 bakeributikker siste årene er hvor mange det er som har særdeles dårlig belysning. Spesielt opplever jeg at diskene er mørke og triste. Vi fristes og handler i stor grad med øynene, det er det vi ser som avgjør hva vi kjøper. Når det fantastiske brødet, eller bollen, eller kaken ser grå og trist ut, istedenfor glødende og frisk, da fristes vi ikke.

Det er viktig å presisere at god belysning ikke nødvendigvis er det samme som mye lys. God belysning fremhever og gjør produktene synlige. God belysning betyr også riktig farge på lyset; varmt lys gir skorpen glød, kaldt lys gjør kremen frisk.

Din Baker-Tronds salgsskole på Bakeri.net

Mange av detaljene og virkemidlene innenfor salg er banale og opplagte, det er ting som vi ser på som en selvfølge. Andre detaljer er mange ikke bevisste på hvor mye de betyr. Alle detaljer i butikken er med å påvirke, negativt eller positivt. Å jobbe aktivt og systematisk med å skape en mer selgende butikk, handler om å unngå negativ påvirkning og optimalisere den positive påvirkningen.

I denne artikkelserien skal vi se på noen av de detaljene som er med å avgjøre om din butikk går i pluss eller minus.

Ofte er det svært lite som skal til for å forbedre belysningen vesentlig. Det første som må gjøres er å sørge for at de lyskildene du allerede har fungerer og har riktig type pære/rør. Det neste er å stille inn spotlysene slik at de lyser opp der de gir ønsket effekt, og ikke rett i gulvet eller veggen. Det tredje er å vurdere om det trengs tilleggsbelysning. Noe så enkelt som en lyslist over den enkelte hyllen i en disk med flere hyller kan forvandle disken totalt, uten at det behøver å koste mye.

Ta en nøye og kritisk gjennomgang av belysningen i butikken din, og gjør nødvendige forbedringer. Det vil garantert gi deg økt salg.

Tronds tips:

  • Ta en kritisk gjennomgang av belysningen, gjerne sammen med en utenfra
  • Skift alle mørke lyskilder
  • Pass på å benytte lyskilder med riktig farge og varme
  • Still inn spotlysene slik at de lyser opp riktig sted
  • Monter lyslister som lyser opp de mørke hyllene i disken
God belysning i disken gir produktene glød, slik at de fremstår som fristende og delikate, og gir økt salg.
God belysning i disken gir produktene glød, slik at de fremstår som fristende og delikate, og gir økt salg.

 

Powered by Labrador CMS