Nye utsalg øker omsetningen

Baker Nordby i Oslo satser på moderne utsalg og nye produkter. Nå er det første av ti utsalg ferdig ombygd og omsetningen har steget med 30 prosent.

Publisert Sist oppdatert

– Omsetningen har steget med 30 prosent og det kan se ut som om nye kunder har oppdaget butikken.

Prosessen startet i 2016 og eierne Karl Petter og Birgitta Nordby ønsket å fornye utsalg, produkter, logo, innpakning og nettsider. Utsalget i Pilestredet i Oslo sentrum var det første som fikk en ansiktsløft og stod ferdig og fin til nyåpningen i august 2016. Resultatene lot ikke vente på seg.

– Omsetningen har steget med 30 prosent og det kan se ut som om nye kunder har oppdaget butikken. Også gamle kunder er veldig fornøyd med hvordan vi har laget utsalget og vi selger godt, sier Birgitta Nordby, prosjektleder og eier i Baker Nordby.

Kan doble volumet

Det tradisjonsrike bakeriet startet sin virksomhet på Tøyen i 1908 og har inntil nylig hatt elleve utsalg i Oslo og omegn. Butikken på Glassmagasinet ble nylig lagt ned grunnet en større oppussing på senteret, så nå er det ti utsalg i drift. Men eierne ønsker seg flere.

– Vi har et bakeri og en organisasjon som er rigget for et mye større volum, kanskje det dobbelte av i dag. Vi kunne også klart dobbelt så mange utsalg med bare en topping av arbeidskraft, så dette er noe vi ønsker oss, men det må være riktig. Det vi ser etter er gårdeiere eller sentereiere som ser potensialet i vårt konsept og som vi kan ha et tett samarbeid med, forteller Nordby.

Neste fase

Neste utsalg som skal oppgraderes er på Kolbotn Torg. Her har Nordby fått med seg eierne av senteret, Citycon, på en totaloppussing.

– De har troen på oss og de tror spisesteder vil være et viktig element på kjøpesenter i fremtiden. Derfor har de støttet oss økonomisk og vi betaler tilbake over driften. Dette er en vinn-vinn situasjon. Vi ønsker å lage et samlingssted på kjøpesentrene vi er representert på og eierne ønsker at folk skal sette seg ned og spise og ha det hyggelig.

Butikken på Kolbotn skal stå ferdig før påske og neste butikk ut er på Tangen Senter på Nesodden.

– Butikken på Nesodden er den eneste som vil skille seg ut designmessig fra konseptet vårt. Grunnen er at sentereierne ønsket en annen stil og de har hentet inn sitt eget arkitektbyrå. Vi har sagt ok til dette, selv om vi kunne ønske en visuell helhet for Baker Nordby.

Baker Nordby planlegger å åpnet neste redesignede utsalg på Kolbotn Torg før påske 2017.
Baker Nordby planlegger å åpnet neste redesignede utsalg på Kolbotn Torg før påske 2017.

Stopp-effekten

 – Hvorfor er det viktig å bygge nye og moderne utsalg, er ikke gode produkter nok?

– Nei, i 2017 så er det få som ønsker å sitte ned og hygge seg i et gammel og slitt lokale. Konkurransen er stor og vi må skille oss ut positivt. Så må selvfølgelig produktene henge med og ha den samme høye kvaliteten vi er kjent for. Jeg tror omsetningsøkingen vi ser i Pilestredet sier mye. 30 prosent etter redesign er et markant signal fra kundene.

Med helt nye butikker får varene en ny innpakning og de kommet mye bedre frem slik at det er lett for kunden å se hva de vil ha. En tydelig identitet parret med håndverksprodukter av høy kvalitet tilpasset kresne kunder.

– Dette gjør underverker både for salget og trivselen til kundene. Vi mener at vi med dette konseptet har klart å få til en stopp-effekt som vi tidligere ikke hadde, sier Nordby

– Hva har dere gjort på produktsiden?

– Vi har satset mye på vår relativt nye produktserie Nordbygg. Dette er bakervarer basert på surdeig av bygg, de er sunne og smaker veldig godt. Vi har anskaffet en surdeigstank for å kunne bruke aktiv surdeig i flere produkter. Dessuten er det både økonomi og klimahensyn i det. Vi kan resirkulere gårdagens usolgte brød til ny surdeig. Vi vurderer også en skåldingstank for å optimalisere håndverksproduktene i enda større grad. Kunden av 2017 er opptatt av kvalitet og det ønsker vi å lage.

– Ellers utvikler vi forskjellige varianter av søtbakst og prøver dem i utsalgene. For litt siden laget vi napoleonskake i kvadratform og viste frem bilder på Facebook. Det ble ramaskrik og da tar vi det ikke inn i butikkene. Det er fint å ha kort vei fra idé til produkt og det er ganske lett å teste om det funker eller ei, sier Birigitta.

Småbaksten ligger utstilt i det store vinduet ut mot gaten. Mange forbipasserende kan dermed se fristelsene.
Småbaksten ligger utstilt i det store vinduet ut mot gaten. Mange forbipasserende kan dermed se fristelsene.

Kaffe er viktig

Nordby satser også mye på kaffe, da dette er varen det omsettes mest for i alle utsalg.

– Vi har vært på kurs og utviklet vår egen signaturkaffe. Kindermocca, som er navnet, er en kaffe latte laget på hvit og mørk Callebautsjokolade. Vi ruller denne varianten ut på butikken på Holmen Senter og Liertoppen 1 og 2. Selger det bra så kommer denne varianten i alle utsalg.

– Hva selger dere mest av i utsalgene?

– Kaffe er det vi omsetter mest for og napoleonskake er en god nummer to. Også selger vi veldig mye baguette med ost og skinke og boller selger veldig godt.

Riktige forutsetninger

 – Kan du oppsummere erfaringene med oppgraderingene så langt?

­

– Så langt er det meget positivt. Når Kolbotn-utsalget er på plass, så tror jeg at vi skal klare å øke omsetningen ganske greit der også, men kanskje ikke 30 prosent som i Pilestredet. Vi vil gjerne ekspandere og få enda flere utsalg, men ikke for enhver pris. Det må være bærekraftig. Saken er den at vi klarer oss med 10 butikker, men vi tar gjerne 10 til, hvis forutsetningene er riktige, avslutter Birgitta Nordby.

 

 

 

Powered by Labrador CMS