Gomans nyeste bakeri, Goman Nordland i Fauske, er nå like ved å starte opp levering og fullskala produksjon.

– Alt utstyr er på plass og vi er i testfase nå. Nå skal vi i dagene før jul kjøre fullskala testbaking, slik at vi er sikre på at utseende og smaker sitter perfekt før de første produktene leveres til Coops butikker lørdag 2. januar 2021, forteller daglig leder i Goman AS, Erlend Lindhé Kjelsen til Bakeri.net.

Skal omsette for om lag 50 millioner

Gomans nye bakeri i Nordland vil ha en kapasitet på 8 000 til 10 000 brød i døgnet, og det budsjetteres med en omsetning på i overkant av 50 millioner kroner første driftsår. Bakeriet skal serve Coops butikker i området Steigen i nord og sørover til Brønnøysund. Det er ansatt 20 personer i produksjonen.

– De fleste av våre nyansatte har vært på opplæring, og hospitering i andre Goman-bakerier nå i høst. Vi har lagt ned betydelige ressurser slik at våre ansatte skal kunne produktene godt, og ha en god forståelse omkring hele Goman-systemet. Nå gleder vi oss alle til vi kan sette i gang levering og vi håper Coops kunder vil sette pris på produktene vi skal lage, sier Kjelsen.

I dagene før jul testbakes alle produkter for at utseende og smaker skal sitte perfekt til levering starter opp 2. januar neste år.

I dagene før jul testbakes alle produkter for at utseende og smaker skal sitte perfekt til levering starter opp 2. januar neste år.

Foto: Goman Nordland

Produkter med lang hevetid

Flere leverandører har vært involvert i oppbyggingen av det nye bakeriet, og Kjelsen bekrefter at fordeigsprosjektet vil videreføres til Goman Nordland.

– Goman satser videre på produkter bakt på fordeig og surdeig. Hos Goman Nordland skal vi lage nasjonalt sortiment så klart, samt at det vil bli en del lokale produkter. Alle som er involvert i produkter og prosess er veldig klare for å starte levering nå og vi ser frem til at produksjonen er i full gang fra tidlig neste år, sier Kjelsen.

Goman er omorganisert

Det er Coop Nordland som eier bygningsmassen, mens Goman Nordland skal leie. Bygningsmassen er på totalt 2160 kvm. Formelt overtok bakeriet hele lokalet 7. desember 2020.

Daglig leder, Erlend Lindhé Kjelsen, kom inn i Goman systemet februar 2020. Selskapet er siden da omorganisert fra et holdingselskap til Goman AS. I folden er de nyeste tilskuddene, Goman Nordland og Goman Vest (nytt bakeri under bygging), ikke tatt inn i Goman AS ennå, men disse vil inkluderes i løpet 2021. To bakerier som er deleid, Goman Nordvest (tidligere Valaker) og Goman Kjelstad, ligger heller ikke under Goman AS.