Det er åtte år siden With-eventyret i Tønsberg startet med åpningen av With brød & kaffe i Storgaten 40. Og det var ikke det at kafeen hadde begynt å gå dårlig. Snarere tvert imot. Storgaten 40 var den av With-kafeene i byen med aller høyest omsetning. Kjersti With innså imidlertid at hun tapte mye penger på å leie lokalet.

– Så da muligheten for å kjøpe Storgaten 29 dukket opp, måtte jeg bare slå til, forklarer hun.

With kjøpte det gamle trebygget, pusset det opp og flyttet hele With brød & kaffe dit. Men selv om hun bare flyttet den populære kafeen fra den ene enden av Storgaten til den andre, var hun veldig spent på åpningsdagen 1. mars. Det hadde hun imidlertid ikke trengt å være, for folk strømmet til det hun selv har kalt With brød & kaffe 2.0.

With brød & kaffe har flyttet inn i dette gamle trehuset, som ligger i Storgaten 29 i Tønsberg.

With brød & kaffe har flyttet inn i dette gamle trehuset, som ligger i Storgaten 29 i Tønsberg.

Foto: Per Christian Hæstnes

— Nå har vi vært her i en drøy uke, og det viser seg at folk finner frem. Jeg ser mange kjente, men også mange nye ansikter, og omsetningen er allerede høyere enn den var i fjor på denne tiden, forteller With, som tror det er det nyoppussede og freshe lokalet som tiltrekker seg nye kundegrupper.

— I Storgaten 40 begynte det å bli ganske slitt nå. Der gikk det i sort og grått, mens vi denne gangen har valgt en mer fargerik stil, sier With, og nevner grønt, blått og gult.

Grønnere profil

Veggene i det nye lokalet er malt i en lys og frisk blåfarge og dekorert med flotte kunstverk. With har i tillegg pyntet opp kafeen med mange grønne planter.

— Konseptet er i stor grad som før, men i forbindelse med flyttingen ønsket jeg å gi With brød & kaffe en tydeligere grønn profil. Folk etterspør andre ting i dag enn de gjorde da jeg startet opp for åtte år siden. Siden det nå er flere som vil ha vegetariske eller veganske produkter, ønsker vi også å tilby mer av dette, sier With, som allerede tilbyr både havremelk og soyamelk som alternativer til vanlig melk i kaffen.

– Det er viktig å være skjerpet på den tiden man lever i, for det er mye som er i endring og utviklingen går raskt. Det nytter ikke å servere rundstykker med ost og skinke til evig tid. I bakerinæringen er vi bare nødt til å fornye oss, sier With bestemt.

Kjersti With fikk mye blomster og mange gratulasjoner da hun åpnet sin nye kafé i Tønsberg 1. mars.

Kjersti With fikk mye blomster og mange gratulasjoner da hun åpnet sin nye kafé i Tønsberg 1. mars.

Foto: Per Christian Hæstnes

Satsing for fremtiden

Hun beskriver det nye kafélokalet i Storgaten 29 som «akkurat passe intimt og koselig». Perfekt for en som «digger å kunne snakke med kundene fra disken».

— Det er 70 sitteplasser inne, men vi har også uteservering. Her kommer vi til å bli i mange år fremover. Dette er en satsing for fremtiden, sier With, og legger til at denne delen av byen er inne i en spennende utvikling.

— Nå bygges det også mye sentrumsnære leiligheter i Tønsberg, og i den forbindelse passer det bra å drive et søndagsåpent bakeri her. Det hadde uansett ikke vært aktuelt for meg å drive kafé inne på et kjøpesenter.

Kjersti With driver i tillegg til With brød & kaffe også With bok & kaffe i byens bibliotek, With bakst & kaffe i Wilhelmsen House og With bakeri i Bydelshuset. De siste tre årene har With AS i tillegg drevet en sommeråpen kafé på Tjøme. Selskapet omsatte for 15 millioner kroner i 2017 og har 23 ansatte.