Ny, rød sjokoladetype

En ny sjokoladetype er funnet opp og den er rød og fruktig.

Publisert Sist oppdatert

Det høres ikke ut som noe som vil smake godt.

Det er Barry Callebaut, en av verdens ledende sjokoladeprodusenter, som har lansert den nye sjokoladetypen Ruby, laget på Ruby kakaobønner. 80 år etter innføringen av hvit sjokolade, er det nå en ny type på markedet.

Ruby-bønnen sies å være unik, fordi den friske fruktighet og fargestoffer er naturlig tilstede. Smaken er intens, den har en karakteristisk bær-fruktighet over seg og fargen er rødlig. Ingen smaker er tilsatt, heller ingen fargestoff, forteller produsenten i en pressemelding.

Den nye sjokoladen, Ruby.
Den nye sjokoladen, Ruby.

Spesielle egenskaper

Bønnene er hentet fra forskjellige regioner rundt om i verden. Bønnen har et bestemt sett med egenskaper, som Barry Callebaut har klart å låse opp gjennom en innovativ prosess som har tatt flere år å utvikle, skriver produsenten i en pressemelding.

Denne fjerde typen sjokolade gir en helt ny smakopplevelse, som ikke er bitter, melkeaktig eller søt, men som gir en fruktighet og en saftig bløthet, kan produsenten fortelle.

Oppfinnelsen av Ruby-sjokolade er resultatet av arbeidet til globale FoU-sentre hos Barry Callebaut, basert i Frankrike og Belgia, som er en del av et globalt nettverk av 28 FoU-sentre, The Jacobs University og over 175 års kompetanse innen sourcing og produksjon.

Ruby-sjokoladen har blitt testet og evaluert gjennom omfattende forbrukerforskning, utført av de uavhengige og globale forskningsinstituttene Haystack og Ipsos i Storbritannia, USA, Kina og Japan. Som en del av disse studiene har Rubys forbrukerappell og kjøpsintensjon blitt testet, noe som indikerer at forbrukerne vil kjøpe Ruby-sjokolade i forskjellige prissegmenter.

Ikke alle er enig

En sjokoladeekspert fra New Zealand er ikke like begeistret som produsenten av den nye sjokoladen.

Ekspert og sjokoladedommer, Luke Owen Smith, fra The Chocolate Bar i Wellington, sier det er: – på kanten av det jeg vil kalle sjokolade.

Smith sier at han gjetter litt siden ingen ingrediensliste har blitt fremlagt, men det er ikke uvanlig at rå kakao har en rød farge. Forandringen til melk, mørk og hvit sjokolade kommer gjennom gjæringsprosessen.

– Jeg er rimelig sikker på at de ikke fermenterer kakao, noe som definitivt er en viktig ting. Det gjør det tvilsomt om du virkelig kan kalle det sjokolade fordi gjæring er der hvor sjokoladesmak begynner å komme inn. Det høres ut som om de gjør noe i form av frysetørking av kakaoen og deretter blander det til et pulver. Det høres ikke ut som noe som vil smake godt, sier sjokoladekesperten til nettavisa stuff.co.nz.

Powered by Labrador CMS