Gunvor Fiskå i Ryfylke Bakeri og Konditori er tildelt Pilt-Ola prisen 2021.

Ny pris til Gunvor Fiskå

Applausen har så vidt stilnet etter at Ryfylke Bakeri og Konditori ble kåret til Årets Bakeri. Nå har Gunvor Fiskå fått nok en pris.

Publisert Sist oppdatert

Med sitt engasjement bidrar Gunvor Fiskå til bulyst og framtidstru i Ryfylke.

Nå har Ryfylkealliansen gitt henne Pilt-Ola prisen. Prisen går til enkeltpersoner som har bidratt til positiv utvikling i og for Ryfylke , som har sett spor etter seg ved å tenke nytt, ved å våge å ta risiko, som har lyktes og som har en god fortelling i Pilt-Ola si ånd.

Pilt-Ola var kallenavnet til Ole Olsen Songesand (født 1779, død 1858). Han var en norsk eventyrer, driftekar, kremmer, handelsmann, sildetilvirker, oppfinner, fabrikkeier og kirke-eier fra Songesand i Lysefjorden i Ryfylke. Han er blant annet kjent for å ha gått til Finnmark til fots for å kjøpe tamrein som han tok med seg tilbake til Ryfylke. Disse dyrene er trolig opphavet til villreinstammen i Setesdal-Ryfylke. Han bestemte seg også for å gå til Amerika. Det sies at han snudde i Bering-stredet. Da hadde han brukt 7,5 år.

Med det som bakteppe er Gunvor Fiskå den fente personen som får prisen. Blant tidligere prisvinnere er Magnhild Meltveit Kleppa som har sittet på Stortinget i flere perioder, vært sosialminister, kommunalminister og samferdselsminister, parlamentarisk leder i Senterpartiet og fylkesmann i Rogaland. Nå satt hun i juryen som ga årets pris til Gunvor Fiskå.

Dette sier juryen

I begrunnelsen fra juryen for hvorfor Gunvor Fiske heter det følgende:

– Ho er samfunnsengasjert, og har alltid vore oppteken av å få ungdom i arbeid og brenn for faget sitt. Gunvor Fiskå frå Jørpeland er tildelt den gjeve Ryfylke-utmerkinga Pilt-Ola prisen. Gunvor Fiskå er ein framifrå representant for Ryfylke! Ho profilerer Ryfylke under Gladmatfestivalen i Stavanger, leiar Stavanger og Omegn Bakar- og Konditorlaug, sit i styret for opplæringskontoret for matfag og skriv nå også lærebok for konditorfaget. Med sitt engasjement bidrar Gunvor Fiskå til bulyst og framtidstru i Ryfylke. Ho er ein verdig vinnar av Pilt-Ola prisen 2021.

 

Powered by Labrador CMS