Nå har Ryfylkealliansen gitt henne Pilt-Ola prisen. Prisen går til enkeltpersoner som har bidratt til positiv utvikling i og for Ryfylke , som har sett spor etter seg ved å tenke nytt, ved å våge å ta risiko, som har lyktes og som har en god fortelling i Pilt-Ola si ånd.

Pilt-Ola var kallenavnet til Ole Olsen Songesand (født 1779, død 1858). Han var en norsk eventyrer, driftekar, kremmer, handelsmann, sildetilvirker, oppfinner, fabrikkeier og kirke-eier fra Songesand i Lysefjorden i Ryfylke. Han er blant annet kjent for å ha gått til Finnmark til fots for å kjøpe tamrein som han tok med seg tilbake til Ryfylke. Disse dyrene er trolig opphavet til villreinstammen i Setesdal-Ryfylke. Han bestemte seg også for å gå til Amerika. Det sies at han snudde i Bering-stredet. Da hadde han brukt 7,5 år.

Med det som bakteppe er Gunvor Fiskå den fente personen som får prisen. Blant tidligere prisvinnere er Magnhild Meltveit Kleppa som har sittet på Stortinget i flere perioder, vært sosialminister, kommunalminister og samferdselsminister, parlamentarisk leder i Senterpartiet og fylkesmann i Rogaland. Nå satt hun i juryen som ga årets pris til Gunvor Fiskå.

Dette sier juryen

I begrunnelsen fra juryen for hvorfor Gunvor Fiske heter det følgende:

– Ho er samfunnsengasjert, og har alltid vore oppteken av å få ungdom i arbeid og brenn for faget sitt. Gunvor Fiskå frå Jørpeland er tildelt den gjeve Ryfylke-utmerkinga Pilt-Ola prisen. Gunvor Fiskå er ein framifrå representant for Ryfylke! Ho profilerer Ryfylke under Gladmatfestivalen i Stavanger, leiar Stavanger og Omegn Bakar- og Konditorlaug, sit i styret for opplæringskontoret for matfag og skriv nå også lærebok for konditorfaget. Med sitt engasjement bidrar Gunvor Fiskå til bulyst og framtidstru i Ryfylke. Ho er ein verdig vinnar av Pilt-Ola prisen 2021.