Carl Fredrik Samson er daglig leder i W.B. Samson og nyvalgt president i Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF).

Ny president i BKLF

– Jeg vil ha fokus på å samle bransjen, sier Carl Fredrik Samson.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag 12. juni valgte generalforsamlingen i Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) Carl Fredrik Samson til ny president. Han tar over ledervervet etter avtroppende president Ole John Berntsen.

Viktige saker

– Jeg har allerede sittet i BKLF-styret i fem, seks år som visepresident, så jeg kjenner organisasjonen godt. BKLF jobber med mange viktige saker som angår alle typer bakerier og krever langsiktig samarbeid, sier Carl Fredrik Samson, som er daglig leder i familiebedriften W.B. Samson i Oslo.

– Hvilke saker blir spesielt viktige for BKLF fremover?

– De siste årene har vi jobbet mye med utdanning og rekruttering. Her er det mye som har blitt bra, men også mye som kan bli enda bedre. Jeg tenker at det er viktig å styrke vårt eget opplæringskontor ytterligere, slik at de som velger fagene våre får god oppfølging. Det er også viktig å sørge for kursing av faglærere, slik at de er i stand til å følge opp innholdet i de nye læreplanene. I tillegg er det alltid viktig å kjempe for at grovt brød skal være en viktig del av et sunt og bærekraftig kosthold. Jeg opplever at det er mye motstridende meninger blant ernæringsfysiologer i dag, og det er med på å skape en del utfordringer. 

Mange fellesnevnere

– Hvilke andre utfordringer står bransjen overfor i dag?

– Vi har et stramt arbeidsmarked, der det er vanskelig å få tak i fagfolk. Under coronapandemien var det mange utenlandske håndverkere som flyttet tilbake til sine hjemland. Og nå som kronekursen er svak, er det ikke så attraktivt for dem å komme hit for å jobbe igjen. I tillegg må vi forholde oss til stadig nye lover og regler, ikke minst nye EU-direktiver. Gjennom den europeiske bransjeforeningen CEBP har vi mulighet til å være med på å påvirke i slike spørsmål, og det er viktig. Det er av og til rom for å få inn lokale tilpasninger, men det skjer ikke av seg selv, sier Carl Fredrik, som understreker viktigheten av at bransjen står samlet.  

– Jeg synes at den norske baker- og konditorbransjen fremstår som ganske samlet, men jeg vil ha fokus på å samle bransjen enda mer. BKLF representerer allerede en stor andel av bedriftene i bransjen, men det er et klart mål å øke medlemstallet. 

– Hvordan skal dere klare det?

– Vi må prøve å synliggjøre at alle typer bakerier, fra de aller minste enmannsbakeriene til de aller største industribakeriene, vil være tjent med å bli en del av fellesskapet. For selv om det er enkelte ulikheter, er det veldig mange fellesnevnere, sier den ferske BKLF-presidenten.

Carl Fredrik Samson er daglig leder i den tradisjonsrike familiebedriften W.B. Samson.
Powered by Labrador CMS