Den nye melblandingen er utviklet av Norgesmøllene i tett samarbeid med fag- og konseptgruppen i Din Baker. Melblandingen er eksklusivt tilgjengelig for bakerikjedens medlemmer. Melblandingen består av 100 % norsk mel. Selv med innblanding av andre ingredienser vil de tørre ingrediensene inneholde mer enn 75 % norsk mel, som er Nyt Norge sitt krav for å få bruke merket.

Din Baker jobber nå med en avtale med Nyt Norge der målet er at kjeden kan stå som godkjent bedrift, slik at godkjenning av bakervarer, rutiner for merkebruk og øvrig merkantilt organiseres av kjedekontoret.

Lokale brød fra den lokale bakeren

Kjeden oppfordrer medlemmene til å lage sine egne lokale norske brød og bakervarer med basis i melblandingen. Derfor blir det ikke utviklet noe felles emballasje og merkenavn, men det enkelte bakeri dyrker frem sine egne lokale produktnavn markedsført med det lokale bakeriets navn.

Fra før er det kun to Nyt Norge-merkede brød i markedet. Derfor håper flere av Din Bakers medlemmer at deres lokale brød som får dette merket, vil kunne skape interesse også hos dagligvarekjedene som alle markedsfører at de satser lokalt og på lokalmat.

Lett å lage veldig grovt

– Gjennom testing med den nye melblandingen har vi opplevd at det er lett å lage et veldig grovt brød samtidig som det er saftig fordi det tåler en del fiber og kli. Vi har greid å bake et brød med en grovhet på 83 prosent, sier Gudrunn Berntsen i Naustdal Dampbakeri. Sammen med Din Baker-sjef Georg Husebæk, ser hun muligheter med den nye melblandingen som er utviklet for Din Baker.

– Det er en økende etterspørsel etter grove brød. Sammen med Nyt Norge-merket og økende fokus på bruk av norsk korn, er dette veldig spennende, sier Berntsen.

Georg Husebæk tror Nyt Norge-merkede brød kan gi medlemmene konkurransefortrinn.

– Forbrukeren har stor tillit til norsk landbruk, så dette er en veldig spennende mulighet for bakeriene i kjeden, sier Husebæk.