Det er ikke mange steder i Norge konkurransen er hardere. Markens i Kristiansand har både Geheb, Dampbageriet og Edgars. – De er superflinke. Det er en sterk bakerikultur her, og vi håper å være en positiv bidragsyter, sier Sunniva Dring.

100 prosent bake-off

Hun er kjedesjef for Bake Me Up. Dring forteller om en god start for det første utsalget i kjeden.

– Vi bygger på erfaringen, kunnskapen og produktporteføljen fra United Bakeries. Bake Me Up er et 100 prosents bake-off-bakeri der vi tilbyr et bredt utvalg bakervarer til en hyggelig pris. Det er konseptet, sier hun.

Alt unntatt noen kaker og noen sandwicher er selvbetjent:

Mousse til varme dager.

Mousse til varme dager.

Foto: Bake Me Up

– Kundene plukker en klype, tar en pose og velger de produktene de vil ha. Så legger du fra deg den skitne klypen på vei ut, betaler og går ut og koser deg. Også kaffemaskinene er selvbetjente, forteller Dring.

Ikke samme som Meny

Prisen er et salgsargument, men hun snakker heller om kvalitet: – Vi er opptatt av å servere best mulig kvalitet til den prisen vi tilbyr. Vi har økologisk kaffe fra gode maskiner, vi har espressobasert kaffe med havremelk og med helmelk. Vi har kvalitet på produktene våre, og vi er rå på utvalg, reklamerer hun.

United Bakeries selger blant annet gjennom Meny. Bake Me Up har noen av de samme produktene, men også mange egne produkter som ikke selges andre steder.

– Brødene er våre beste surdeigsbrød, bakt på et håndverksbakeri som vi selv driver i Oslo, sier kjedesjefen.

Den nye kjeden frister med kanelsnurr.

Den nye kjeden frister med kanelsnurr.

Foto: Bake Me Up

Kjede steg for steg

Surdeigsbakte brød er ikke så stort i Kristiansand fra før, ifølge Bake Me Up, som gjerne vil gjøre noe med det.

Surdeigsbakte brød er ikke så stort i Kristiansand fra før, ifølge Bake Me Up, som gjerne vil gjøre noe med det.

Foto: Bake Me Up

Sunniva Dring vil ikke si så mye om planene ennå. Både kjedesjef og nettside legger opp til at Bake Me Up blir en kjede. – Men vi har ikke konkrete åpningsdatoer. Nå tar vi ett utsalg om gangen. Vi har bare hatt åpent i noen uker, men vi ser at publikum liker det og at det fungerer, sier hun.

Ifølge Dring setter kundene i Kristiansand pris på muligheten til å velge blant mange forskjellige produkter, og på at prisen er hyggelig. – Vi har allerede fått inn faste brødkunder. Der føler vi at vi kan være et supplement til de andre bakerne her i byen hvor det ikke er så mye surdeigsbakte brød.

– Nå bygger vi opp teamet i Kristiansand. Vi satser på at Norge er vaksinerte til sommeren slik at det blir storinnrykk her i sommerbyen, sier Bake Me Up-sjefen.