Erlend Løken Volden har begynt som kvalitetsleder i Godt Brød.
Erlend Løken Volden har begynt som kvalitetsleder i Godt Brød.

Ny jobb som kvalitetsleder i stor kjede

Etter to år som fagansvarlig i Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF), har Erlend Løken Volden nå begynt å jobbe i Godt Brød.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg sluttet i BKLF i mars i år, og da gikk jeg over i en prosjektstilling i Flott Gjort. Det var en liten mellomlanding før jeg i sommer begynte som kvalitetsleder i Godt Brød, forteller han til Bakeri.net.

Erlend Løken Volden er et kjent navn for de fleste i bransjen. Han er utdannet diplombaker og har bred erfaring som både baker og produktutvikler. I tillegg har han vært både utøver og trener på Baker- og Konditorlandslaget.

De siste årene har han dessuten vært engasjert i arbeidet med fagfornyelsen, blant annet som medforfatter av den nye læreboken i bakerfag for vg2 og vg3.

Kvalitet i alle ledd

Som kvalitetsleder i Godt Brød skal Erlend sørge for at kvaliteten blir så god og jevn som mulig i hele kjeden. Godt Brød består i dag av totalt 26 utsalgssteder, kjent som bakeverksteder, i byene Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

– Kort fortalt blir jobben min å følge opp over 40 bakere i disse fire byene, sier Erlend og utdyper:

– Jeg skal jobbe med kvalitet i alle ledd: Alt fra å heve kvaliteten på dagens produkter og utvikle nye kvalitetsprodukter til å sørge for at opplæringen av lærlinger og bakere holder høy kvalitet.

– Hvorfor vil du jobbe i Godt Brød?

– Det har alltid vært viktig for meg å jobbe som håndverksbaker. I tillegg banker hjertet mitt for økologisk bakst, så sånn sett var det "match" på to viktige kriterier. Dessuten har jeg lagt merke til at veldig mange dyktige fagfolk i Norge har bakgrunn fra nettopp Godt Brød. Så da jeg fikk anledningen til å bli en del av dette miljøet selv, var det lett å takke ja

Godt Brøds 26. bakeverksted i rekken ble åpnet på Fløttmannsplassen i Bergen 6. september.
Godt Brøds 26. bakeverksted i rekken ble åpnet på Fløttmannsplassen i Bergen 6. september.

Vekst og sentralisering

Godt Brøds bakesjef Stein Arve Bernes, er glad for å ha fått Erlend Løken Volden med på laget.

– Erlend er en superflink og kunnskapsrik kar. Han kommer til å følge opp kvalitet, kursing og kompetanseheving hos oss. Vi er en kjede i vekst, og derfor hadde vi nå et behov for enda mer bakefaglige ressurser i bedriften, sier han.

Godt Brød åpnet nylig bakeversted nummer 25 på Kronstad X i Bergen og nummer 26 på Fløttmannsplassen i samme by. Kronstad er et av flere bakeverksteder i Bergen som snart vil utvide tilbudet med pizza samt økologisk vin og øl på kveldstid.

– Vi fortsetter å utvikle oss, og nå begynner vi altså med pizza enkelte steder i Bergen. Samtidig kommer vi til å sentralisere produksjonen der litt mer. Vi har vokst såpass mye i Bergen, at det har blitt nødvendig. Men vi blir aldri noen fabrikk. Det er bare snakk om å samle mer av bakingen i et større håndverksbakeri, sier Bernes.

– Har dere planer om pizzaservering og mer sentralisering i flere byer?

– Det er mange muligheter for videre vekst, men vi ønsker ikke at ting skal skje for raskt. Vi er jo et økologisk bakeri. Derfor er vi også opptatt av å vokse på en litt økologisk måte, svarer Bernes.

Powered by Labrador CMS