Bakeriet, som åpnet dørene første gang i 1958 av Ivan Andreassen, og overtatt av datteren Sissel Blomsø og mannen i 1984, fyller i år 60 år. Blomsø har nå gått av med pensjon og har sendt driften videre til neste generasjon, skriver Harstad Tidende.

– Jeg blir vel som en syvende far i huset nå som de unge har overtatt. Jeg blir værende, gir råd og tips. Ser til at noen av de tradisjonelle oppskriftene fra gamle dager fortsatt er i bruk.
Bakeren på hjørnet er dessverre borte. I dag får du nybakte brød overalt, til og med på bensinstasjonen. Kanskje er vårt bakeri det siste i sitt slag. Jeg er veldig stolt og glad for at det forblir i familien, sier Blomsø til avisa.

Forventningene

Sissel var 12 år da faren åpnet bakeriet, som har blitt et kjært sted for mange Harstadværinger.

– Jeg husker ennå forventningene. Spenningen. Og duftene. Bakeriet var bitte lite, nederst i kjelleren her, med ei luke ut til butikken. Vi hadde eltemaskin, gode råvarer og elektrisk steinovn, som var det mest moderne på den tiden. Arbeidet ble enklere enn før strømmen kom, da man måtte stå opp midt på natta for å fyre opp kullovnene. En revolusjon var det også da tralleovnene kom en gang på 70-tallet. I dag bruker vi begge deler, forteller hun til avisa.