Kake- og Bakefestivalen arrangeres av Egmont Publishing, som står bak magasinene Maison Mat&Vin, Kamille, Hjemmet, Norsk Ukeblad, Lev Landlig og nettstedet Bakelyst.

– Nå ønsker vi å ta dette innholdet «live». Festivalen skal gi inspirasjon, kunnskap og ideer, sier teamleder i Egmont Live, Camilla Gåre.

Hun forteller at målgruppen for festivalen er alle som har baking som en naturlig del av sin hverdag, enten de er nybegynnere eller erfarne.

– Temaene som tas opp, og vanskelighetsgraden på kursene som holdes, varierer. Det er mange fra baker- og konditorbransjen som har tatt kontakt fordi de ønsker å være med, sier Gåre.

Kurs og demonstrasjoner

På programmet står blant annet en rekke live-demonstrasjoner og kurs, som frontes av både kjente fagfolk og kjente kake- og bakebloggere:

Konditor Sverre Sætre, som denne høsten gir ut «Sjokoladeboka», skal demonstrere «sjokolademagi» og holde et kurs i dekorering og pynting med sjokolade.

Jonas Rod Jensen jobber til daglig som bakermester i Iduns fagavdeling.

Jonas Rod Jensen jobber til daglig som bakermester i Iduns fagavdeling.

Foto: Idun Industri AS

Bakermester Jonas Rod Jensen fra Idun vil dele sine beste tips for god gjærbakst, og i tillegg holde kurset «Bli surdeigsekspert!».

Konditor, blogger og forfatter Elin Vatnar Nilsen lærer bort tangzhong og holder kurset «Én deig, 60 muligheter».

Manuela Kjeilen, som driver Skandinavias største bakeblogg, Passion for baking, viser hvordan hun pynter cupcakes.

Kristine Ilstad, som er en annen stor norsk bakeblogger, deler sine beste baketriks. Ilstad holder også kurset «Pynt kake på 1-2-3!».

Er du nysgjerrig på vegansk bakst og raw food, bør du også få med deg Josefine Andrén, som er gründer av det veganske konseptet Funky Fresh Foods. På Kake- og Bakefestivalen vil hun blant annet demonstrere hvordan det er mulig å bake fluffy kaker uten egg og lage en kremet frosting uten smør. Hun vil i tillegg presentere noen nye veganske baketrender, som for eksempel sprø marengs laget av kikertspad.

Vil møte likesinnede

– Vi er veldig fornøyde med det spennende programmet til årets event, og med de dyktige bakeprofilene vi har fått med oss, sier Gåre.

Hun forklarer at profilene er valgt ut på bakgrunn av feltarbeid blant Egmonts lesere og brukere.

– Undersøkelser viser at mange av våre bakeinteresserte lesere ønsker å møte nettopp disse profilene og lære direkte av dem. Mange er også interessert i å treffe andre kake- og bakeinteresserte og utveksle erfaringer, oppskrifter og ideer. De ønsker i tillegg muligheten til å kjøpe produkter og utstyr, og få smaksprøver.

Håper på yrende liv

– Hvor mange besøkende regner dere med på denne festivalen?

– Det er vanskelig å si, siden dette er første gangen. Men vi håper det blir yrende liv både lørdag og søndag.

Kake- og Bakefestivalen arrangeres på DogA i Oslo 19. og 20. oktober.

På Kake- og Bakefestivalen skal Jonas Rod Jensen fra Idun demonstrere hvordan perfekte surdeigsbrød skal bakes.

På Kake- og Bakefestivalen skal Jonas Rod Jensen fra Idun demonstrere hvordan perfekte surdeigsbrød skal bakes.

Foto: Idun Industri AS