Bolleland på Espa i Hedmark satte denne påsken ny salgsrekord med 111 271 solgte bolle i løpet av perioden fredag 18.3 til mandag 29.3.

– Vi har ikke vært i nærheten av et slikt salg tidligere. Denne påsken har vært helt strålende  hatt et strålende salg hele perioden med en salgstopp på onsdag 23. mars hvor vi solgte 16 489 boller, sier eier Roger Danielsberg.

Bensinstasjonen er kjent for sitt store bollesalg til folk som er på farten.

– Vi lever av helger og ferier, så perioder som påsken er utrolig viktig for oss. Været spiller ingen stor rolle for bollesalget her, flyten i trafikken er viktigere. Forrige onsdag var det jevn og fin flyt i trafikken fra klokken seks om morgenen til klokken elleve om kvelden. Det er nok derfor vi setter ny dagsrekord med 16 489 boller denne dagen, sier Danielsberg som er meget fornøyd med påskesalget.

 

Dårlig vær gir dårligere salg

Vollen Bakeri har ikke opplevd samme suksess denne påsken og omsetningen har ikke vært spesielt god. De tror det skyldes været.

– Produktene våre er jo like og ingenting er forandret på dem, så det dårlige salget skyldes nok først og fremst det dårlige været vi har hatt, sier Kikki Sigernes på Vollen Bakeri.

Bakeriet på Vollen i Asker hadde stengt skjærtorsdag og langfredag, men ellers hadde de åpent alle dager i påsken. Omsetningen denne påsken ble på halvparten av den i 2015.

– I februar var det fint vær og vi hadde omsetningsrekord for denne måneden, men i påsken har været stort sett vært dårlig og vi har ikke fått trafikken vi hadde håpet på. Så viktig er været på et sted som vårt. Så litt skuffende salg, men nå er våren på vei og vi regner med at salget tar seg opp i den kommende perioden, sier Sigernes.