Fire dager med fullt trøkk på SMAK 2017 endte med nye besøksrekord.
Fire dager med fullt trøkk på SMAK 2017 endte med nye besøksrekord.

Ny besøksrekord på SMAK 2017

SMAK 2017 og parallelmessen Mat & Emballasje, som ble arrangert på Norges Varemesse fra 7.-10. februar, satte ny besøksrekord med nesten 29.500 B2B besøkende.

Publisert Sist oppdatert

Vi er meget godt fornøyd med hvordan vi fikk vist frem baker- og konditorbransjen for resten av matbransjen under årets SMAK-messe.

Ny besøksrekord med nær 29 500 besøkende er fasit etter fire dager med messe. Det faglige programmet under årets messe var også større enn noen gang, hele elleve konkurranser og 40 inspirasjonsforedrag ble avholdt i løpet av de fire dagene messen pågikk.

– Vi la stor vekt på å sette sammen et spennende og variert program med et høyt nivå innenfor digitalisering, trender og bransjens suksesshistorier, forteller prosjektleder for SMAK 2017, Torill Engelberg.

– Videre er det verd å merke seg at vi hadde en betydelig økning i antallet som besøkte avdelingen for alkoholholdig drikke på SMAK 2017. Avdelingen hadde denne gang 6 750 besøkende, noe som er en økning på rundt 20 prosent sammenlignet med forrige SMAK-messe i 2014.

Bakerbransjen er godt fornøyd

– Vi er meget godt fornøyd med hvordan vi fikk vist frem baker- og konditorbransjen for resten av matbransjen under årets SMAK-messe. Spesielt under konditor-konkurransene fikk vi vist frem faget på en flott måte, sier Gunnar Bakke i BKLF til Bakeri.net.

– Det var første gang vi var med på messen med konseptet Bakeland og vi lærte mye av dette. Nå skal vi evaluere hvordan alt gikk, så tar vi en vurdering på om vi blir med igjen. Men alt i alt er vi veldig fornøyd med gjennomføringen, forteller Bakke.

Konkurransene til konditorene var en flott måte å vise frem faget for alle andre bransjen på messen. Her er Årets Konditor-vinner, Tonje Holtungen, i ferd med å ferdigstille show-piecen helt på tampen av konkurransen.
Konkurransene til konditorene var en flott måte å vise frem faget for alle andre bransjen på messen. Her er Årets Konditor-vinner, Tonje Holtungen, i ferd med å ferdigstille show-piecen helt på tampen av konkurransen.

Fin arena

– Vi er veldig godt fornøyd med året messe. Jeg sitter igjen med mange positive inntrykk, og har absolutt følelsen av at dette var en god møteplass for en bransje i vekst. Mange av de jeg snakket med, ga uttrykk for at de hadde stort utbytte av å være tilsted på SMAK 2017, sier daglig leder Joe Harald Strand i Bransjeforening for Storkjøkkenleverandører i Norge (BFSN) som er medarrangør av messen.

– Dette er nok en av de beste SMAK-messene vi har vært på. Vi opplevde et vanvittig trykk den første dagen, og hadde hver dag mange gode samtaler med kunder og beslutningstakere fra hele bransjen. Vi er også fornøyde med stand-løsningen vi hadde, og vi fikk vist frem bredden i tilbudet vårt. Jeg er spesielt glad for at vi fikk gjort dette sammen med våre maskinleverandører, forteller markedssjef Frode Hval i Joh. Kaffe.

Høy standard

– Det var utrolig høy standard på messen i år, det er kanskje den beste SMAK-messen noensinne. Mange av utstillerne hadde lagt ned mye innsats i sine stands, og mange hadde mye og godt innhold i det de presenterte, sier mener kjededirektør Jan Arstad i Nortura Proff.

– Ellers hadde messen et bra faglig program, og besøket på messen og hos Nortura Proff har generelt vært veldig bra, fremhever Arstad som også kunne glede seg over at Nortura Proff sin stand ble kåret til messens beste.

Også innkjøpsdirektør Morten Karlsen i NHO Reiselivs innkjøpskjede er godt fornøyd med SMAK 2017. – Vi hadde mange spennende besøkende, og nådde mange potensielle medlemmer. Jeg synes også aktivitetsnivået var bra og seminarprogrammet var faglig sterkt. Dette var kort sagt en god messe, sier Karlsen.

Evaluering

– Vi starter nå arbeidet med å evaluere SMAK 2017. Det omfatter bl.a. en spørreundersøkelse blant utstillere og besøkende. Tilsvarende gjøres for parallellmessen Mat & Emballasje. De tilbakemeldingene vi får her, vil igjen gi et godt utgangspunkt for å lage en innholdsrik og spennende SMAK-messe i 2020, sier Torill Engelberg, prosjektleder for SMAK 2017.

Powered by Labrador CMS