Det norske bronselaget består av Rémy Corbet, Trude Beate Brendehaug, Xiao Juan Peng. og trener Kjetil Dale Aas.

– Norsk VM-triumf kan gi store ringvirkninger

– Den norske VM-prestasjonen er en «game changer». Vi trenger slike fyrtårn og ledestjerner. Norske bakere i verdensklasse kan få stor betydning for både rekruttering og stolthet for faget, sier Vidar Haugsdal i Møllerens.

Publisert

Det handler om hvordan man strekker seg fra dagens ståsted og inn i fremtiden.

Haugsdal er kommunikasjons- og digitaliseringssjef i Møllerens (Norgesmøllene).

– For oss er det naturlig å investere i et sponsorat som handler om kompetanseutvikling og at vi får frem nye forbilder og ledestjerner, sier Haugsdal som er imponert over det de norske bakerne utrettet i verdens tøffeste konkurranse.

Strålende ambassadører

– Prestasjonen i Coupe du Monde de la Boulangerie er et solid bevis på at det har blitt jobbet godt; både administrativt, gjennom trenerapparatet og ikke minst blant utøverne. Bakerlandslaget i Norge er strålende ambassadører for sitt fag, en inspirasjon for både unge lærlinger og mer etablerte kolleger i Norge, sier en entusiastisk Haugsdal som registrerer at bransjen nå har en sjelden mulighet som bransjen bør utnytte.

Vidar Haugsdal, kommunikasjons- og digitaliseringssjef i Møllerens.
Vidar Haugsdal, kommunikasjons- og digitaliseringssjef i Møllerens.

Kan påvirke importen

– Stadig flere får øynene opp å kjøpe norsk og å handle kortreiste matvarer. Krigen i Ukraina og råvaresituasjonen påvirker også holdningene knyttet til dette. En norsk VM-bronse i baking føyer seg inn i rekken av ting som påvirker dette bildet. Da er det opp til bransjen å ta det momentumet som handler om å tilby kortreist bakst som er bakt i Norge av stolte norske bakeri. I det landskapet er det norske bakerlandslaget viktigere enn noen gang, sier Vidar Haugsdal som også tror at positive ringvirkninger rundt et landslag i verdensklasse også kan påvirke importen.

– En forskningsartikkel publisert av Forbruksforskningsinstituttet SIFO 26. april 2021 slo fast at koronapandemien har endret våre holdninger til mat. Et stort flertall i undersøkelsen – i alle aldersgrupper – sier at vi bør spise mer lokalprodusert norsk mat. Den nye situasjonen med krig i Ukraina viser også at vi ikke kan ta for gitt at forsyningslinjene fra verden rundt alltid er åpne.

– Det importeres dessverre fortsatt mye bakervarer til Norge, men den norske bakeren har i VM vist at norske fagfolk er blant de ypperste i verden og godt kvalifisert til å ta opp konkurransen mot importerte bakervarer. Landslaget går foran og viser at nordmenn i fremtiden skal få det beste bakverket fra norske bakerier.

Verdens beste

– Pågangsmot, tro på det du holder på med og hardt arbeid er det aller beste grunnlag for å lykkes. Ambisjonen til landslaget i baking er å utvikle verdens beste baker og konditorbransje. Møllerens ønsker som generalsponsor til landslaget å bidra til at unge får øynene opp for håndverket baking og at de ønsker å bli bakere selv.

– Den norske bransjen er allerede god og har et fantastisk utgangspunkt. Det handler om hvordan man strekker seg fra dagens ståsted og inn i fremtiden. Landslaget er en veldig fin veiviser for hele bransjen. Det er viktig at nordmenn blir tilbudt verdens beste kortreiste bakst, bakt i Norge med råvarer fra Norge, av stolte bakere, sier Vidar Haugsdal som håper at enda flere leverandører vil støtte opp om det norske baker- og konditorlandslaget fremover.

– Resultatet i VM viser at Norge kan konkurrere på et høyt internasjonalt nivå og at norske bakere har kompetansen som kreves når de får ressurser, tid og mulighet til å trene. Den reisen håper jeg enda flere leverandører blir med på fremover, avslutter Vidar Haugsdal.

 

Powered by Labrador CMS