Vilde Nistad Strandos svetter nå i den norske boksen i VM for unge konditorer under iba i München. Hun har det travelt og er kanskje litt etter programmet, men leverte en meget god dessert.

Kandidat til kategoripris

Så god var desserten i følge ryktene at den bør konkurrere i det øverste del av tabellen og bør være en god kandidat når det det kåres en vinner av kategorien. I følge kilder var både smak og utseende varierende i dessertene som ble forlagt på dommerbordet. Smaken på den norske desserten var det klasse over. Også øl-sirupen, som ble en resultat av at øl i går ble kunngjort som den hemmelige ingrediensen, ble vellykket.

Flere land manglet varmt element på sin dessert, som var ett av kravene. Få av landene mestret å levere både på det visuelle og smak. Det presterte Norge godt og det er derfor knyttet spenning til om dette kan gi en kategoripris. Desserten er det norske lagets sitt sterkeste korn i tillegg til kake. Også ekspertdommeren skal også ha satt stor pris på den norske desserten.

Dette inneholder den norske desserten

I den norske desserten er kanel og gresskar hovedingrediensene. I tillegg inneholder den is, sjokolademousse, en crème brûlée og karamell, kanelis, karamelliserte gresskarbiter og fireball-ganasche med kanel. Dette er spennende og gode smaker som er høstinspirert.