– Markeringen er allerede i gang. For eksempel har vi implementert jubileumslogoen vår på mange produkter som nå er ute i markedet, forteller viseadministrerende direktør i Norgesmøllene, Jan Erik Eikeland.

 

Høytidelig i Håkonshallen

Utover våren, sommeren og høsten vil imidlertid 150-årsfeiringen ta seg ytterligere opp med flere store og små arrangementer.

Det som eventuelt kan kalles hovedfeiringen vil foregå i Håkonshallen i Bergen 25. juni.

– Det blir en stor og høytidelig affære. Primært for ansatte, eiere og samarbeidspartnere. Vi vil også invitere myndighetspersoner til dette arrangementet. Gjestelisten er ikke helt klart ennå, sier Eikeland.

 

Landsmøte og Bergensfest

Helgen før skal BKLF avholde sitt landsmøte i Bergen, og noe av grunnen til at Bergen er byen i år, er nettopp Norgesmøllenes 150-årsjubileum.

– Vi så på landsmøtet som en fin anledning til å slå to fluer i én smekk siden vi også ønsker å markere jubileet vårt sammen med BKLF, sier Eikeland.

— Hvilke planer har dere for feiringen under landsmøtet?

– Vi skal blant annet bidra til festen fredag ettermiddag. Det blir et arrangement i forbindelse med musikkfestivalen Bergenfest på Bergenhus Festning.

 

To åpne dager

På planen for 150-årsfeiringen står også en tur med seilskipet Statsraad Lehmkuhl samt en inspirasjonsdag for kunder.

– Og så skal vi ha åpne dager på møllene våre. Det blir nok to åpne dager, én i løpet av våren og én i løpet av høsten, hvor folk kan komme og se hvordan produktene våre lages, forteller Eikeland.

Norgesmøllenes produkter selges under merkevaren «Møllerens – siden 1866».