Bollebar er et fargerikt sted for både store og små. Menyen er boller, saft og kaffe.

– Det er blitt godt mottatt, sier Brendehaug. Hun driver bollebakeri og kaffe- og saftbar rett utenfor hovedinngangen til Nasjonalmuseet. Foreløpig er det populært. Når museet åpner og trafikken blir det større, skal det mye til om det ikke blir enda mer populært.

Forsmak

– Det blir en slags forsmak på det nye museet, konstaterer sjefen. – Det blir kafé inne på museet, også.

Hvem sier at du ikke kan ha ost, kjøttpålegg eller skagenrøre i bollene?

Hvem sier at du ikke kan ha ost, kjøttpålegg eller skagenrøre i bollene?

Bak både Bollebar og kaféen som skal åpne inne på selve museet, står Dugurd. Det er et samarbeid mellom Lava og Du Godeste.

Anders Braathen, Odd Stian Floer, Tom Victor Gausdal og Even Ramsvik står bak restaurantgruppen Lava. Den eier spisesteder som Smalhans, Handwerk, Sentralen og Hitchhiker. Astrid Roppen eier og driver kantinekjeden Du Godeste.

Ikke «bare» hveteboller

Trude Beate Brendehaug sørger for en meny med boller som ikke finnes noe annet sted. – Tanken er at vi har X antall donut-sjapper. Dette er det norske tilsvaret på kaffe og donut. Vi prøver å vise nordmenn at det går an å gjøre mer med hveteboller enn bare å spise dem med eller uten rosiner, smiler hun.

Derfor er disken full av hveteboller som er fylte, påsmurte, dyppede eller glaserte. Kundene kan velge alt fra ostekake til reker i bolleutgave.

Den første smakebiten på det nye nasjonalmuseet er hveteboller i både søt og salt utgave. Her med hvit sjokolade, lime og pistasj (fra venstre), bringebær og vanilje – og sitronkrem og marengs.

Den første smakebiten på det nye nasjonalmuseet er hveteboller i både søt og salt utgave. Her med hvit sjokolade, lime og pistasj (fra venstre), bringebær og vanilje – og sitronkrem og marengs.

Bollebar er holdt barnevennlig og i friske farger.

Bollebar er holdt barnevennlig og i friske farger.

Saft og farger

– Folk synes det er artig. Og plassen er kjempeflott, sier Brendehaug. Hun tok over lokalene i den gamle vestbanebygningen etter Kaffebrenneriet, og de har fått en skikkelig oppfriskning med nye farger.

Barnevennligheten betyr også at her serveres det ikke alkohol, men saft som skifter med sesongen. Barna har også fått sin egen trapp slik at de kan kikke inn på at bollene bakes og dekoreres.