Det startet i 1999 med julekaker. Siden den gang er sortimentet utvidet mye og nå utvides det igjen.

Kjell Myhren har jobbet med kaker i en eller annen form i 50 år, blant annet med import av kaker fra Danmark.

— En periode lå den norske produksjonen av kaker nede, men dette har etter hvert snudd seg til at vi i dag har flere som produserer kaker i ulike former her i landet. Nå tror jeg vi går inn i en periode med enda større etterspørsel etter norske kaker.

— Den norske forbrukeren vil ha kortreist mat og norske tradisjonsrike produkter. Bransjen har slitt en stund med å finne nye produkter, men så kom vi på å starte med pannekaker. Da jeg startet Kakemesteren i 1999 så fantes ikke pannekaker i butikken. Vi har bygget stein på stein i dette markedet og er i dag størst på pannekaker i Norge, sier Myhren.

Hver uke går det 25 paller med pannekaker ut fra fabrikken på Åmli. Det er 200 000 pannekaker hver uke. På årsbasis er produksjonen rundt 10 millioner pannekaker og volumet øker. De er godt inne i dagligvarebutikkene og jobber nå også med å komme bedre inn i storhusholdningmarkedet.

Sveler og minilapper

Nå lanserer de sveler og minilapper som nye produkter. Og snart lanserer de en amerikansk type av pannekakene.

— Vi har tro på disse produktene og tror vi kan fortsette å vokse på tradisjonelle norskproduserte varer. Samtidig skal vi holde på den sterke posisjonen vi har innenfor julekaker.

Ser fortsatt vekst

— Vi ser et stort potensiale for våre eksisterende produkter. Samtidig er vi hele tiden på jakt etter gamle og tradisjonsrike produkter som vi kan lage på en ny måte i vårt moderne bakeri, sier Myhren som skryter av Åmli kommune. Det er de som leier ut lokalene til bakeriet og de har bygget ut i takt med behovet. Til sommeren blir det enda en utvidelse.