Baker- og konditorlandslaget har trent godt opp mot Nordic Bakery&Pastry Cup 2017, som arrangeres i Stockholm 22-24. september.

– Treningsmessig ligger vi foran skjema og deltagerne har trent veldig godt, men det er jo alltid veldig spennende å se om det vil holde. Vi vet jo ikke hvor gode motstanderne er og hvordan dommerne vil vurdere våre produkter, sier sjefen for BKL, André Løvaas.

Mange nye konkurranseskaller

I 2017 har BKL gått igjennom en deltagerendring og flere av de nye er valgt ut til å representere Norge i den nordiske konkurransen.

– Teamet er blitt yngre og det er flere uten særlig konkurranseerfaring, men likevel er det flere av dem som er konkurranseskaller og veldig klare for å prestere. Vi har jobbet mye med å skape en ny lagkultur etter mye endringer siste halvår, og den jobben ser det ut som vi har klart godt. Det er mye entusiasme i laget og jeg har en god følelse så langt, sier Løvaas.

Krever mye trening

Treningsrutinene er også en del av endringen i nye BKL. Det kreves at deltagerne må trene mer på egenhånd og sjefen synes dette fungerer godt.

– Folk trener godt på egenhånd og tar ansvar. Vi trenere følger opp egentreningen til deltagerne og gir råd underveis, så terper vi når vi har samlinger. Så langt synes jeg vi ligger godt an, dette er et godt lag som liker å jobbe sammen og jeg er positiv nå knappe tre måneder før det braker løs i Stockholm, sier Løvaas.

Laget

Resultatene fra i fjor, da Nordic ble arrangert i Oslo, endte med beste dessert og beste søtbakst. Tema for årets konkurranse er film.

Her finner du programmet til Nordic Bakery & Pastry Cup 2017

BKL håper selvfølgelig at så mange som mulig vil ta turen til Stockholm i september for å heie frem det norske laget.

Grete Carlsen i Messereiser er behjelpelig med fly og overnatting. Ta kontakt på tlf. 48 38 84 60 eller grete@messereiser.no for mer informasjon.