Nordic Bakery and Pastry cup 2019 arrangeres i år av Norge. Konkurransen avholdes på Rådhusplassen i Oslo 6. – 7. september, i forbindelse med matfestivalen Matstreif.

Mye erfaring

På bakerlaget stiller Fredrik Lønne (Harmoni Håndverksbakeri), Trude Beate Brendehaug og Jonathan Burt (Tollboden Bakeri). Konditorene stiller med Vilde Nistad Strandos (Naustdal Dampbakeri) og Sunniva Nergård Myhre (Sola Strand hotel).

Temaet i Nordic 2019 er ”kunst”, en relativt åpen og fri tematikk som kan gi mye flott bakekunst for publikum.

Jonathan overtar showpiece

Den faste mannen på showpiece i bakerlandslaget, Ivar Bakke, meldte sent i 2018 at han gir seg i landslagsammenheng. Laget har nå satt Jonathan Burt som ny showpiece-mann.

– Hos bakerne er det Jonathan Burt som har overtatt showpiece delen etter at Ivar Bakke ga seg på landslaget. Bakke har bidratt med kunnskapsoverføring, samt at alle på BKL er kurset på skulptur og showpiece i løpet av vinter og vår. Jonathan har erfaring fra showpiece i tidligere Nordic-konkurranser, så vi har stor tro på at Jonathan er klar for rollen, sier hovedtrener Kjetil Dale Aas til Bakeri.net.

Ligger godt an

Denne helgen har BKL hatt samling og full gjennomkjøring av programmene som skal lages under Nordic Bakery & Pastry Cup.

– Begge lag ligger helt i rute for hvor de skal være nå litt over tre måneder før konkurransen. Vi tror dette blir en flott konkurranse og vi har troen på at begge lag skal levere helt i toppklassen. Så vi er ærlig på at vi går for gull, sier Dale Aas.