Tonje Holtungen vant NM Årets Konditor i 2017.
Tonje Holtungen vant NM Årets Konditor i 2017.

Norges beste konditor skal kåres igjen

– Det blir en stor «happening», lover arrangøren.

Publisert Sist oppdatert

Vi ønsket å legge arrangementet til et sted hvor det kommer mange matinteresserte bransjefolk.

Konkurransen NM Årets Konditor, som er norgesmesterskapet for konditorer, har ikke vært arrangert på flere år. Sist gang var i 2017 da Tonje Holtungen ble utropt til vinner. Derfor blir det en stor «happening» når Norges beste konditor igjen skal kåres på messen Umami Arena i februar 2023, skriver BKLF i en pressemelding.

– Valget av Umami Arena som scene for denne store kåringen er veldig bevisst. Vi ønsket å legge arrangementet til et sted hvor det kommer mange matinteresserte bransjefolk , sier BKLF-direktør Gunnar Bakke.

Umami Arena-direktør Torill Engelberg forteller at de er stolte over å få huse en så flott konkurranse.

– For oss er det viktig å bygge en arena som gir den helt rette rammen for slike mesterskap, sier hun.

Umami Arena samarbeider med Electrolux Professionals, som vil levere utstyr til seks kjøkken i «Mesterkjøkkenet» på messen. Her vil både norgesmesterskapet for konditorer og andre viktige konkurranser bli avholdt.

Invitasjon kommer snart

Norgesmesterskapet for konditorer er åpent for alle konditorer med svennebrev i faget.

– Men de som deltar i NM har ofte deltatt i regionale konkurranser eller andre nasjonale konkurranser tidligere. Dette er ofte personer som har en utpreget lidenskap for faget, som ønsker å lære mer og liker å utfordre sine egne grenser, sier Bakke.

BKLF vil snart gå ut med invitasjon til å delta og informasjon om påmelding. Avhengig av oppslutningen vil det bli vurdert om det også er behov for kvalifiseringsrunder for å avgjøre hvem som skal få delta i finalen på Umami Arena 16. februar 2023.

Rekruttering til faget

For BKLF er målet med konkurransen først og fremst å inspirere flere til å velge konditorfaget.

– I tillegg ønsker vi å tilrettelegge for at norske konditorer som ønsker å konkurrere internasjonalt skal få viktig konkurranseerfaring, forteller Bakke.

Vinneren av konditor-NM i februar i neste år vil få 10 000 kroner samt en fast plass på Baker- og Konditorlandslaget i premie. De som kommer på andre og tredje plass i konkurransen vil også bli vurdert som aktuelle for landslaget.

Tonje Holtungens vinnerkake fra NM i 2017.
Tonje Holtungens vinnerkake fra NM i 2017.
Powered by Labrador CMS